Beaucastel Chateauneuf du Pape 2012

Robert Parker
What I think might end up being the best Beaucastel since the 1990 or 2001, the 2012 Châteauneuf du Pape offers a full-bodied, decadent style to go with awesome black and blue fruits, garrigue, licorice, crushed flowers and violets. The purity here is truly something, and it has fabulous mid-palate concentration, building tannin and massive texture. Given all of the fruit and texture here, it will no doubt drink well in its youth, but it should still be alive and kicking after two decades as well.

Dette charmerende vinslot er beliggende Chateauneuf de Pape. Husets historie går tilbage til midten af det 16. århundrede, men det var først i 1909, da Pierre Tramier købte ejendommen, at markerne blev beplantede, og man startede en vinproduktion. Pierre Tramier overdrog bruget til sin svigersøn – Pierre Perrin – som udviklede det og havde stor succes. Hans søn, Jacques Perrin byggede videre på sin faders idéer og drev et innovativt og biodynamisk vinbrug. I dag har 5. generation, brødrene Jean-Pierre og François Perrin overtaget driften af de 130 hektar vinmarker og viderefører vinslottes fantastiske historie.

Beaucastels marker strækker sig over 130 hektar, hvoraf 30 hektar er dedikeret til nye planter og marker. Hvert år genplantes ca. 2 hektar. på jorde der ikke har været benyttet i mindst 10 år.

Allerede i 1950’erne begyndte vinslottet at dyrke deres vinmarker økologisk. Der har f.eks. ikke været brugt kemisk gødning siden 1964, og siden 1974 har produktionen været biodynamisk produceret. Som gødning bruger Beaucastel en blanding af fåregødning og resterne fra det forrige års druepresning. Dette sikrer en jord der er i mikrobiologisk balance, og at vinstokkene bliver mere resistente over for forskellige sygdommen.

Brødrene Perrins filosofi er ikke at stræbe efter det største udbytte per hektar, men at høste sunde og afbalancerede druer, som kan give store vine i den bedste kvalitet. Alle druer håndplukkes, og bliver herefter sorteret når de ankommer til kælderen. Det er kun de bedste druer, der udvælges til vinen. For at bevare de forskellige druesorters egenskaber og originalitet, vinificeres de separat. Grenache og Cinsault giver varme, farve og rundhed. Mourvedre, Syrah, Muscardin og Vaccarese giver struktur, gode aldring egenskaber og farve. Counoise og Picpoul giver friskhed og særlige aromaer.

Blandingskunsten hos Beaucastel er givet videre fra generation til generation. Vinen lagres i egetræsfade i et års tid, indtil det er tid til at de hældes på flaske. Herefter opbevares vinene endnu et år, indtil de frigives.

Med disse Rhone-vine får du altid vin af høj kvalitet, der er i særklasse.

Robert Parker
What I think might end up being the best Beaucastel since the 1990 or 2001, the 2012 Châteauneuf du Pape offers a full-bodied, decadent style to go with awesome black and blue fruits, garrigue, licorice, crushed flowers and violets. The purity here is truly something, and it has fabulous mid-palate concentration, building tannin and massive texture. Given all of the fruit and texture here, it will no doubt drink well in its youth, but it should still be alive and kicking after two decades as well.

Dette charmerende vinslot er beliggende Chateauneuf de Pape. Husets historie går tilbage til midten af det 16. århundrede, men det var først i 1909, da Pierre Tramier købte ejendommen, at markerne blev beplantede, og man startede en vinproduktion. Pierre Tramier overdrog bruget til sin svigersøn – Pierre Perrin – som udviklede det og havde stor succes. Hans søn, Jacques Perrin byggede videre på sin faders idéer og drev et innovativt og biodynamisk vinbrug. I dag har 5. generation, brødrene Jean-Pierre og François Perrin overtaget driften af de 130 hektar vinmarker og viderefører vinslottes fantastiske historie.

Beaucastels marker strækker sig over 130 hektar, hvoraf 30 hektar er dedikeret til nye planter og marker. Hvert år genplantes ca. 2 hektar. på jorde der ikke har været benyttet i mindst 10 år.

Allerede i 1950’erne begyndte vinslottet at dyrke deres vinmarker økologisk. Der har f.eks. ikke været brugt kemisk gødning siden 1964, og siden 1974 har produktionen været biodynamisk produceret. Som gødning bruger Beaucastel en blanding af fåregødning og resterne fra det forrige års druepresning. Dette sikrer en jord der er i mikrobiologisk balance, og at vinstokkene bliver mere resistente over for forskellige sygdommen.

Brødrene Perrins filosofi er ikke at stræbe efter det største udbytte per hektar, men at høste sunde og afbalancerede druer, som kan give store vine i den bedste kvalitet. Alle druer håndplukkes, og bliver herefter sorteret når de ankommer til kælderen. Det er kun de bedste druer, der udvælges til vinen. For at bevare de forskellige druesorters egenskaber og originalitet, vinificeres de separat. Grenache og Cinsault giver varme, farve og rundhed. Mourvedre, Syrah, Muscardin og Vaccarese giver struktur, gode aldring egenskaber og farve. Counoise og Picpoul giver friskhed og særlige aromaer.

Blandingskunsten hos Beaucastel er givet videre fra generation til generation. Vinen lagres i egetræsfade i et års tid, indtil det er tid til at de hældes på flaske. Herefter opbevares vinene endnu et år, indtil de frigives.

Med disse Rhone-vine får du altid vin af høj kvalitet, der er i særklasse.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Beaucastel
RegionRhone
Sub RegionSyd Rhone
DistriktChateauneuf du Pape
Årgang2012
Volume75CL
DruerCinsault, Grenache, Mourvedre, Syrah
KategoriRødvin
KollitypeOCC
Robert Parker96