Beaucastel Chateauneuf du Pape 1989

1.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Beaucastel 1989 Chateauneuf du Pape 75CL
97 Robert Parker

Robert Parker
The 1989 is inkier/purple in color than the 1990, with an extraordinarily sweet, rich personality offering up notes of smoke, melted licorice, black cherries, Asian spices, and cassis. Full-bodied and concentrated, it is one of the most powerful as well as highly extracted Beaucastels I have ever tasted. It requires another 3-4 years to reach its plateau of maturity, where it should remain for at least two decades.

Dette charmerende vinslot er beliggende Chateauneuf de Pape. Husets historie går tilbage til midten af det 16. århundrede, men det var først i 1909, da Pierre Tramier købte ejendommen, at markerne blev beplantede, og man startede en vinproduktion. Pierre Tramier overdrog bruget til sin svigersøn – Pierre Perrin – som udviklede det og havde stor succes. Hans søn, Jacques Perrin byggede videre på sin faders idéer og drev et innovativt og biodynamisk vinbrug. I dag har 5. generation, brødrene Jean-Pierre og François Perrin overtaget driften af de 130 hektar vinmarker og viderefører vinslottes fantastiske historie.

Beaucastels marker strækker sig over 130 hektar, hvoraf 30 hektar er dedikeret til nye planter og marker. Hvert år genplantes ca. 2 hektar. på jorde der ikke har været benyttet i mindst 10 år.

Allerede i 1950’erne begyndte vinslottet at dyrke deres vinmarker økologisk. Der har f.eks. ikke været brugt kemisk gødning siden 1964, og siden 1974 har produktionen været biodynamisk produceret. Som gødning bruger Beaucastel en blanding af fåregødning og resterne fra det forrige års druepresning. Dette sikrer en jord der er i mikrobiologisk balance, og at vinstokkene bliver mere resistente over for forskellige sygdommen.

Brødrene Perrins filosofi er ikke at stræbe efter det største udbytte per hektar, men at høste sunde og afbalancerede druer, som kan give store vine i den bedste kvalitet. Alle druer håndplukkes, og bliver herefter sorteret når de ankommer til kælderen. Det er kun de bedste druer, der udvælges til vinen. For at bevare de forskellige druesorters egenskaber og originalitet, vinificeres de separat. Grenache og Cinsault giver varme, farve og rundhed. Mourvedre, Syrah, Muscardin og Vaccarese giver struktur, gode aldring egenskaber og farve. Counoise og Picpoul giver friskhed og særlige aromaer.

Blandingskunsten hos Beaucastel er givet videre fra generation til generation. Vinen lagres i egetræsfade i et års tid, indtil det er tid til at de hældes på flaske. Herefter opbevares vinene endnu et år, indtil de frigives.

Med disse Rhone-vine får du altid vin af høj kvalitet, der er i særklasse.