Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara 2016 0,75

249,00 pris ved 1. stk Inkl. moms Fra 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12886
249,00 Inkl. moms:
62886
249,00 Inkl. moms:
224,00 Inkl. moms:
122886
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
90CellarTracker

I den lettere og elegante ende af skalaen med klare træk over til Bourgogne i den gamle verden … men til en langt mere drikkelig pris. Vi vover ligefrem det ene øje og siger, du heller ikke får tilsvarende blændende pinot noir til de penge i Californien heller.  

Duften fortæller om masser af røde bær – kirsebær, hindbær og jordbær sammen med strejf af cherry cola og mint. I munden dominerer jordbær, hindbær plus boysenbær og til sidst dukker der anis og nellike op – det hele i perfekt balance.

Som de fleste af vinene fra Au Bon Climat er det en vin, som har det allerbedst sammen med mad. Fyr den af til alt fra krydrede indiske retter til laks med en mild sauce. Jo, vi skrev laks. De kan noget sammen.

Jim Clendenen er manden bag Au Bon Climat i Santa Barbara County og en af de store Pinot Noir-pionerer i Californien. Inden han som ung skulle i gang med jura-studier tog han et sabbat-år, hvilket bragte ham til Bourgogne og Champagne. Der endte planerne om at læse jura … udkonkurreret af arbejdet i vinmarker og i vinkældre.

Hjemme i Californien arbejdede han som assistant winemaker hos Zaca Mesa Winery i tre år, inden han i 1982 besluttede sig for at tage skridtet og etablere egen vingård sammen med Adam Tolmach. Vinene skulle afspejle Bourgogne og Au Bon Climat fokuserede derfor primært på Pinot Noir og Chardonnay … hvilket stadig er tilfældet i dag.

I 1990 forlod Adam Tolmach dog Au Bon Climat, men det stoppede ikke Jim Clendenen. Han producerer i dag mere end 50.000 kasser vin om året og er gennem tiden blevet hyldet og fremhævet af alle verdens førende vinmagasiner.

Druerne til vinene kommer dels fra Jim Clendenens egen mark Le Bon Climat og fra nogle af de mest sagnomspundne vinmarker i Santa Barbara County – eksempelvis Bien Nacido i Santa Maria Valley plus Sanford & Benedict i Santa Rita Hills.

I år 2000 introducerede Jim Clendenen et nyt tiltag under navnet The Clendenen Family Vineyards. Her eksperimenteres der blandt andet med mindre kendte druesorter, hvilket der kommer nogle anderledes og ganske interessante vine ud af.

Ifølge Jim Clendenen har der aldrig været så megen fantastisk vin i verden som nu … og aldrig har så meget jævn standardvin fået prædikatet fantastisk. Efter at have smagt Clendenens vine gennem flere år, må vi bare sige, at der i hvert fald ikke er vine på det jævne, han skruer sammen. Det er vine med klasse, charme og know-how tilsat noget jordnært, californisk vi-gør-det-sgu-bare.