Au Bon Climat Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard 2016 75CL

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5596
495,00 Inkl. moms:
6 5596
495,00 Inkl. moms:
445,00 Inkl. moms:
12 5596
495,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Au Bon Climat 2016 Santa Barbara County 75CL
94+ Vinous

Første indtryk er en flot, dyb rubinrød farve. Herefter melder duften ind … her er masser af mørke bær, hindbær, basilikum, roser, fugtig jord, skovbund, krydderier, læder, røg og tobak. Smagen tager dig endnu længere og får dig til at tænke mørke kirsebær, vilde blåbær, jordbær, blomme og vilde blomster … det hele holdt perfekt sammen af silkebløde taniner. Allerede nu en meget stor vin....

Sanford & Benedict var den første vinmark af virkelig topkvalitet i Santa Barbara County og blev plantet tilbage i 1971 af Richard Sanford og Michael Benedict. Jordbunden og klimaet her giver helt ideelle vækstbetingelser for Pinot Noir og Chardonnay … og vinene netop fra denne mark har et stort lagringspotentiale.

Vinous 94+
The 2016 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is very pretty, especially in its aromatics, although it is quite a bit less expressive and giving on the palate. There is tremendous energy and persistence to the 2016, with plenty of underlying grip that gives the wine its sense of proportion. Bright red berry fruit, chalk, incense and white pepper add a brilliant upper register. This is another absolutely exquisite wine in the range.

Jim Clendenen er manden bag Au Bon Climat i Santa Barbara County og en af de store Pinot Noir-pionerer i Californien. Inden han som ung skulle i gang med jura-studier tog han et sabbat-år, hvilket bragte ham til Bourgogne og Champagne. Der endte planerne om at læse jura … udkonkurreret af arbejdet i vinmarker og i vinkældre.

Hjemme i Californien arbejdede han som assistant winemaker hos Zaca Mesa Winery i tre år, inden han i 1982 besluttede sig for at tage skridtet og etablere egen vingård sammen med Adam Tolmach. Vinene skulle afspejle Bourgogne og Au Bon Climat fokuserede derfor primært på Pinot Noir og Chardonnay … hvilket stadig er tilfældet i dag.

I 1990 forlod Adam Tolmach dog Au Bon Climat, men det stoppede ikke Jim Clendenen. Han producerer i dag mere end 50.000 kasser vin om året og er gennem tiden blevet hyldet og fremhævet af alle verdens førende vinmagasiner.

Druerne til vinene kommer dels fra Jim Clendenens egen mark Le Bon Climat og fra nogle af de mest sagnomspundne vinmarker i Santa Barbara County – eksempelvis Bien Nacido i Santa Maria Valley plus Sanford & Benedict i Santa Rita Hills.

I år 2000 introducerede Jim Clendenen et nyt tiltag under navnet The Clendenen Family Vineyards. Her eksperimenteres der blandt andet med mindre kendte druesorter, hvilket der kommer nogle anderledes og ganske interessante vine ud af.

Ifølge Jim Clendenen har der aldrig været så megen fantastisk vin i verden som nu … og aldrig har så meget jævn standardvin fået prædikatet fantastisk. Efter at have smagt Clendenens vine gennem flere år, må vi bare sige, at der i hvert fald ikke er vine på det jævne, han skruer sammen. Det er vine med klasse, charme og know-how tilsat noget jordnært, californisk vi-gør-det-sgu-bare.