Au Bon Climat Pinot Noir "La Bauge Au-dessus" 2013 0,75

349,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 279,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2819
349,00 Inkl. moms:
6 2819
349,00 Inkl. moms:
319,00 Inkl. moms:
12 2819
349,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød California Central Coast Au Bon Climat 2013 750
92 Vinous

Klassisk Pinot Noir fra Santa Maria Valley … og så fra et rigtigt godt år for Pinot. Druerne kommer primært fra Bien Nacido vinmarken og fra Au Bon Climats egen Le Bon Climat Vineyard … og 25% af klaserne kommer hele i pressen.

Vinen får hele 20 måneder på de bedste franske egefade fra Bourgogne, hvoraf de 50% er helt nye. Farven er mørkerød og tæt. Duften kommer med en elegant vifte af brombær, tranebær, jordbær, kirsebærblomster, orangeskal, kanel og middelhavskrydderier. I munden stryger tankerne over i modne brombær, jordbær, mørke kirsebær, rabarber, granatæble, sort te, vanilje og til slut lidt hvid peber.

Bedste ledsagere til La Bauge Au-dessus er ifølge Au Bon Climat selv velvoksne, trækulsgrillede svinekoteletter, vildtkød eller en omgang Coq au Vin. Vi stemmer for det hele.

Vinous 92P
The 2013 Pinot Noir Le Bauge Au-dessus is a delicious entry-level estate wine from Au Bon Climat. Scents of rose petal, orange peel, mint and white pepper give the 2013 much of its characteristic upper-register. The 2013 is lifted, gracious and super polished. Most of this fruit is Bien Nacido, with some fruit from Le Bon Climat. The 25% whole clusters are nicely integrated.

Jim Clendenen er manden bag Au Bon Climat i Santa Barbara County og en af de store Pinot Noir-pionerer i Californien. Inden han som ung skulle i gang med jura-studier tog han et sabbat-år, hvilket bragte ham til Bourgogne og Champagne. Der endte planerne om at læse jura … udkonkurreret af arbejdet i vinmarker og i vinkældre.

Hjemme i Californien arbejdede han som assistant winemaker hos Zaca Mesa Winery i tre år, inden han i 1982 besluttede sig for at tage skridtet og etablere egen vingård sammen med Adam Tolmach. Vinene skulle afspejle Bourgogne og Au Bon Climat fokuserede derfor primært på Pinot Noir og Chardonnay … hvilket stadig er tilfældet i dag.

I 1990 forlod Adam Tolmach dog Au Bon Climat, men det stoppede ikke Jim Clendenen. Han producerer i dag mere end 50.000 kasser vin om året og er gennem tiden blevet hyldet og fremhævet af alle verdens førende vinmagasiner.

Druerne til vinene kommer dels fra Jim Clendenens egen mark Le Bon Climat og fra nogle af de mest sagnomspundne vinmarker i Santa Barbara County – eksempelvis Bien Nacido i Santa Maria Valley plus Sanford & Benedict i Santa Rita Hills.

I år 2000 introducerede Jim Clendenen et nyt tiltag under navnet The Clendenen Family Vineyards. Her eksperimenteres der blandt andet med mindre kendte druesorter, hvilket der kommer nogle anderledes og ganske interessante vine ud af.

Ifølge Jim Clendenen har der aldrig været så megen fantastisk vin i verden som nu … og aldrig har så meget jævn standardvin fået prædikatet fantastisk. Efter at have smagt Clendenens vine gennem flere år, må vi bare sige, at der i hvert fald ikke er vine på det jævne, han skruer sammen. Det er vine med klasse, charme og know-how tilsat noget jordnært, californisk vi-gør-det-sgu-bare.