Au Bon Climat Pinot Noir Isabelle 2017

595,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød California Central Coast Au Bon Climat 2017 75CL

Meget ofte er det vine fra enkeltmarker, der tegner toppen hos vinproducenterne. Sådan var det også hos Au Bon Climat frem til 1994, da Jim Clendenen fik datteren Isabelle. Som en hyldest til datteren skabte han en speciel blend med druer fra minimum seks af de allerbedste marker i Californien og frem kom gårdens nye topvin … Isabelle.

Det er klart en af de mest kraftfulde vine fra Au Bon Climat. Op fra glasset blæser aromaer af kirsebær, jordbær, tranebær, blomster, grønne stilke, sort peber og røg. Smagsnoterne melder især om friske jordbær, kirsebær, blomme, orangeskal og antydningen af mint … inden det hele munder ud i en krydret og levende finish.

Den er en fest nu og vil holde topformen i hvert fald frem til 2022. Men der er kun produceret 750 kasser og mon ikke den stolte datter har fået nogle af dem til sig selv?  Så du skal nok ikke vente alt for længe.

Jim Clendenen
Part of our elite "Blue Series", Isabelle is comprised of only the best cuvees each vintage. Consequently, it is consistently our top performing Pinot Noir year to year. Dark, rich, and layered, this regal wine is remarkable now, but will be even more integrated and complex in time.

Jim Clendenen er manden bag Au Bon Climat i Santa Barbara County og en af de store Pinot Noir-pionerer i Californien. Inden han som ung skulle i gang med jura-studier tog han et sabbat-år, hvilket bragte ham til Bourgogne og Champagne. Der endte planerne om at læse jura … udkonkurreret af arbejdet i vinmarker og i vinkældre.

Hjemme i Californien arbejdede han som assistant winemaker hos Zaca Mesa Winery i tre år, inden han i 1982 besluttede sig for at tage skridtet og etablere egen vingård sammen med Adam Tolmach. Vinene skulle afspejle Bourgogne og Au Bon Climat fokuserede derfor primært på Pinot Noir og Chardonnay … hvilket stadig er tilfældet i dag.

I 1990 forlod Adam Tolmach dog Au Bon Climat, men det stoppede ikke Jim Clendenen. Han producerer i dag mere end 50.000 kasser vin om året og er gennem tiden blevet hyldet og fremhævet af alle verdens førende vinmagasiner.

Druerne til vinene kommer dels fra Jim Clendenens egen mark Le Bon Climat og fra nogle af de mest sagnomspundne vinmarker i Santa Barbara County – eksempelvis Bien Nacido i Santa Maria Valley plus Sanford & Benedict i Santa Rita Hills.

I år 2000 introducerede Jim Clendenen et nyt tiltag under navnet The Clendenen Family Vineyards. Her eksperimenteres der blandt andet med mindre kendte druesorter, hvilket der kommer nogle anderledes og ganske interessante vine ud af.

Ifølge Jim Clendenen har der aldrig været så megen fantastisk vin i verden som nu … og aldrig har så meget jævn standardvin fået prædikatet fantastisk. Efter at have smagt Clendenens vine gennem flere år, må vi bare sige, at der i hvert fald ikke er vine på det jævne, han skruer sammen. Det er vine med klasse, charme og know-how tilsat noget jordnært, californisk vi-gør-det-sgu-bare.