Au Bon Climat Hildegard 2015 0,75

349,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 279,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2840
349,00 Inkl. moms:
6 2840
349,00 Inkl. moms:
315,00 Inkl. moms:
12 2840
349,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Hvid California Central Coast Au Bon Climat 2015 750
93 Vinous
92 Robert Parker

En sublim blanding af Pinot Gris, Pinot Blanc og Aligoté, der giver mindelser om stor Corton-Charlemagne … hvilket ikke er nogen tilfældighed. Vinen er nemlig opkaldt efter Kejser Charlemagnes kone Hildegard, der ifølge legenden foretrak hvidvin, da denne ikke plettede kejserens skæg.

Pinot Gris-druerne læner sig klart opad den tungere og mere oliede stil fra Bourgogne og Alsace end den lettere Pinot Grigio fra Italien. Pinot Blanc kommer med en særegen flintagtig mineralitet og Aligoté med en forfriskende syre. Treenigheden fermenteres og lagres på 100% nye, franske egefade i hele to år … og så er der serveret.

Popcorn er muligvis det første din næse melder om … før hasselnødder, vanilje, grøn mango, hvide blomster, mandler, vilde blomster, mandarin og kamille træder imponerende frem. Smagen er især præget af lækre, smørstegte æbler, syltede citroner, ristede macadamianødder og så lige med nogle undertoner af eg.

Kejserinden havde været mere end tilfreds!

Vinous 93P
The 2015 White Hildegard Estate is quite exuberant in this vintage, largely the result of a growing season that lowered yields dramatically. Tangerine, almond, chamomile, wild flowers and lightly honeyed notes fill out the wine's ample frame effortlessly. Classy, polished and nuanced all the way, the 2015 will drink well with minimal cellaring. Time in the glass brings out an attractive floral side to the 2015 that is quite appealing.

Robert Parker 92P
A lovely wine, the 2015 Hildegard from Au Bon Climat—a blend of Pinot Gris, Pinot Blanc and Aligoté that emulates the pre-phylloxera plantings on Corton-Charlemagne—reveals notes of buttered apples, preserved citrus, toasted macadamia nut, struck match and a framing of toasty new oak. On the palate, the wine is full-bodied, textural and bright, with nice depth and a racy finish. As previsions renditions demonstrate, this singular cuvée evolves very attractively in bottle. Considering this wine was matured in 100% new François Frères barrels, it's already remarkably integrated.

Jim Clendenen er manden bag Au Bon Climat i Santa Barbara County og en af de store Pinot Noir-pionerer i Californien. Inden han som ung skulle i gang med jura-studier tog han et sabbat-år, hvilket bragte ham til Bourgogne og Champagne. Der endte planerne om at læse jura … udkonkurreret af arbejdet i vinmarker og i vinkældre.

Hjemme i Californien arbejdede han som assistant winemaker hos Zaca Mesa Winery i tre år, inden han i 1982 besluttede sig for at tage skridtet og etablere egen vingård sammen med Adam Tolmach. Vinene skulle afspejle Bourgogne og Au Bon Climat fokuserede derfor primært på Pinot Noir og Chardonnay … hvilket stadig er tilfældet i dag.

I 1990 forlod Adam Tolmach dog Au Bon Climat, men det stoppede ikke Jim Clendenen. Han producerer i dag mere end 50.000 kasser vin om året og er gennem tiden blevet hyldet og fremhævet af alle verdens førende vinmagasiner.

Druerne til vinene kommer dels fra Jim Clendenens egen mark Le Bon Climat og fra nogle af de mest sagnomspundne vinmarker i Santa Barbara County – eksempelvis Bien Nacido i Santa Maria Valley plus Sanford & Benedict i Santa Rita Hills.

I år 2000 introducerede Jim Clendenen et nyt tiltag under navnet The Clendenen Family Vineyards. Her eksperimenteres der blandt andet med mindre kendte druesorter, hvilket der kommer nogle anderledes og ganske interessante vine ud af.

Ifølge Jim Clendenen har der aldrig været så megen fantastisk vin i verden som nu … og aldrig har så meget jævn standardvin fået prædikatet fantastisk. Efter at have smagt Clendenens vine gennem flere år, må vi bare sige, at der i hvert fald ikke er vine på det jævne, han skruer sammen. Det er vine med klasse, charme og know-how tilsat noget jordnært, californisk vi-gør-det-sgu-bare.