Astrales Ribera del Duero 2016 75CL

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 189,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4137
299,00 Inkl. moms:
6 4137
299,00 Inkl. moms:
189,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Castilla León Astrales 2016 Ribera Del Duero 75CL
95 Guide Wine Week
95 Guia Salon Gourmets
94 Guia ABC
94 Guia Proensa
92 James Suckling

Dyb rød farve med kaffe, chokolade og kirsebær i den forførende næse. Smagen domineres af massiv frugt hvor vilde brombær fornemmes i flot balance med brugen af nye franske egetræsfade. Kompakte tanniner og samtidig massiv tilstedeværelse af blåbær og mørk chokolade understreger vinens niveau. 100% Tempranillo og vinen lagres 18 måneder på franske fade.

Bodegas los Astrales tager sin begyndelse i slutningen af år 2000 i den lille landsby Anguix i Ribera del Duero. Man har i flere generationer solgt druerne til andre producenter, men nu vil man selv være producent. Hvilket er meget forståeligt druernes kvalitet taget i betragtning. Eduardo García tilknyttes som rådgiver - han er søn af den mest anerkendte vinmager i Spanien, Mariano Garcia fra Vega Sicilia og siden for Bodegas Aalto. Lavt udbytte fra vinstokkene, hvoraf flere er op imod 100 år gamle, sikrer høj og stabil kvalitet.

Vinstyrke2 * * * * *
Nok den mest velafbalancerede vin i denne test. Fyldig og elegant - ikke for tung, men med et væld af smagsnuancer. Duften oser overskudsagtigt af plukkemodne blåbær og solbær understøttet af noter af cigasrkasse, tørret timian, kvas i skovbundenog en snert af cool mentol. I munde en luksuøs frugtfløjl af mørke kirsebær, solbær og brombær, som hjælpes blidt på vej af et mikroskopisk nip vanilje. Der er fuldstændig styr på sødmetonerne, og alle komponenterne spiller perfekt sammen. Jeg er tæt på seks stjerner. Gi den gas med en rosastegt dyrefilet.

Romera de la Cruz familien har været vinbønder i Ribera del Duero i 3 generationer, men besluttede at de ikke længere ville sælge deres druer til topproducenter i området. I år 2000 grundlagde de Bodegas Los Astrales og begyndte at lave deres egne vine. Vinmarkerne ligger i Anguix området i hele 800 meters højde og har det særlige kendetegn, at vinstokkene ikke er bundet op på wires, men er plantet som fritstående ”bush vines”. Vinstokkene er dermed lavere og mindre påvirket af vind, hvilket sikrer en bedre modning og koncentration i druerne. Højden modererer samtidig Ribera del Dueros hede dage, hvilket skaber en fremragende balance i druerne.  I dag er vinmageren på Astrales ingen ringere end José Pepe Hidalgo – en af Spaniens mest berømte og højt respekterede vinmagere. Kombinationen af vinstokkenes høje alder, det særlige klima i højderne, gæring med druernes egen naturlige vildgær og lagring på franske egetræsfade samt ikke mindst én af Spaniens bedste vinmagere i kælderen, er resultatet vine med en sjælden set balance og elegance.