Aston Estate Pinot Noir 2018
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 699,00 kr. | |
6 | 699,00 kr. | 579,00 kr. |
Mørk, fyldig og mega indbydende Pinot Noir fra troldmanden Thomas Rivers Brown i Sonoma County. Det er en lidt anden og mere vægtig Pinot Noir stil end den vi normalt kender fra Brown, hvilket hænger sammen med, at han her alene anvender Dijon-klonen. Med Rivers-Marie blander han med flere kloner, hvor enkelte har et lidt lettere udtryk. Aston Estate blev etableret i 2001 sammen med Fred Schrader, da Thomas Rivers Brown og Fred Schrader i forvejen var partnere via Schraders, hvor Thomas stadig er winemaker. Idag er det Thomas Rivers Brown som ejer Aston Estate 100%.
Druerne til Aston kommer fra egen mark i Annapolis-regionen meget tæt på Stillehavskysten. Her er forholdene noget nær perfekte … og med Browns skills lagt oveni kan det kun blive godt. Eller rettere sagt fremragende.
Den dybe, mørke farve lukker op for en fantastisk duft af brombær, mørke kirsebær, ribs, blodappelsin, laurbærblade og stjerneanis. Den dybe, fyldige smag lader frugten komme flot til orde og har samtidig en dejlig friskhed, der skaber en fin elegance. Brown har gjort det igen … ikke at vi var et sekund i tvivl.
Mørk, fyldig og mega indbydende Pinot Noir fra troldmanden Thomas Rivers Brown i Sonoma County. Det er en lidt anden og mere vægtig Pinot Noir stil end den vi normalt kender fra Brown, hvilket hænger sammen med, at han her alene anvender Dijon-klonen. Med Rivers-Marie blander han med flere kloner, hvor enkelte har et lidt lettere udtryk. Aston Estate blev etableret i 2001 sammen med Fred Schrader, da Thomas Rivers Brown og Fred Schrader i forvejen var partnere via Schraders, hvor Thomas stadig er winemaker. Idag er det Thomas Rivers Brown som ejer Aston Estate 100%.
Druerne til Aston kommer fra egen mark i Annapolis-regionen meget tæt på Stillehavskysten. Her er forholdene noget nær perfekte … og med Browns skills lagt oveni kan det kun blive godt. Eller rettere sagt fremragende.
Den dybe, mørke farve lukker op for en fantastisk duft af brombær, mørke kirsebær, ribs, blodappelsin, laurbærblade og stjerneanis. Den dybe, fyldige smag lader frugten komme flot til orde og har samtidig en dejlig friskhed, der skaber en fin elegance. Brown har gjort det igen … ikke at vi var et sekund i tvivl.
Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay.
Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.
Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.
Land | USA |
---|---|
Producent | Aston Estate |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Sonoma County |
Sub distrikt | Sonoma Coast |
Årgang | 2018 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Jeb Dunnuck
A small step up over the 2017, the 2018 Pinot Noir X Label plays in the same style with its wild, gamey, exotic aromas and flavors. Lots of peppery black fruits, scorched earth, roasted herbs, and gamey notes give way to a medium to full-bodied Pinot Noir with building tannins, plenty of mid-palate depth, and a great finish. It should benefit from another year in bottle and drink well for at least 5-7 years, if not a good decade.