Arterberry Maresh Weber Vineyard Pinot Noir 2014 0,75

359,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 289,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4250
359,00 Inkl. moms:
6 4250
359,00 Inkl. moms:
325,00 Inkl. moms:
12 4250
359,00 Inkl. moms:
289,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Arterberry Maresh 2014 Dundee Hills 750
93 Robert Parker
92 Vinous

Druerne kommer fra stokke plantet tilbage i 1983 på Weber Vineyards og er Pommard-kloner af Pinot Noir. Marken ligger østvendt og har derfor andre solforhold end flere af de andre marker, hvilket giver et lidt anderledes … men yderst elegant … Pinot Noir udtryk. Som altid, er der blevet høstet i hånden og sket så lidt som overhovedet muligt i processen fra drue til vin.

Wine maker Jim Maresh foretrækker neutral, fransk eg for at lade frugten komme mest mulig til orde … så med vilje er kun 5-10% af fadene nye. Her har vinen tilbragt 16 rare måneder. 

I næsen dominerer især søde kirsebær, hindbær, vilde jordbær, skovbund og blomster. I munden tager brombær og tranebær over sammen med hindbær, blomme, kirsebærlikør og et strejf af mandelessens. Læg dertil en antydning af røg. Mega elegant med en silkeblød, lang finish.

I år er det 60 år siden, at Loie og Jim Maresh købte en gård på en bakketop i Dundee Hills sydvest for Portland i Oregon. Til gården hørte 27 acre jord og i 1970 plantede de for første gang Pinot Noir og blev derved den femte ældste vingård i Oregon.

I 1980 giftede deres datter Martha sig med winemakeren Fred Arterberry Jr., som var en af Oregons tidligste vinpionere. Deres søn Jim Arterberry Maresh voksede op i vinens verden og fik i en meget tidlig alder ansvaret for familiegården. I 2005 grundlagde han så sin egen vingård Arterberry-Maresh … og er den første tredje generations vindyrker i Oregon. Det er hans helt igennem fantastiske vine på Pinot Noir og Chardonnay, som du kan være heldig at få fingre i her. Og med heldig mener vi faktisk svine heldig. Mængderne er meget små og sælges nemlig kun via mailinglister i USA.

Jim Maresh gør tingene på sin helt egen måde. Der høstes udelukkende ved håndkraft og der sker så lidt med druerne, som overhovedet muligt. Tilsætning af vand, sukker, syre og næringsstoffer er bandlyst. Der anvendes alene neutral, fransk eg og vinene bliver ikke filtreret. Lad os bare kalde ham vin-nørd … i den bedst tænkelige mening. For der er noget fedt over mennesker, som ved, hvad de laver og går all in på deres overbevisning om, hvordan tingene skal være. Resultaterne taler for sig selv. Ren verdensklasse.