Arterberry Maresh Smagekasse, Oregon (12 flasker)

5.140,00

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 3.196,00

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Smagekasse Oregon Willamette Valley Arterberry Maresh 2018 Dundee Hills Smagekasse

Smagekassen fra Arterberry Maresh indeholder nogle af de største vine som produceres i Oregon. Her får du mulighed for at smage

  • 4 fl. Arterberry Maresh Dundee Hills Chardonnay 2018 (93P af Robert Parker)
  • 4 fl. Arterberry Maresh Old Vines Pinot Noir 2018 (95+ af Robert Parker)
  • 4 fl. Arterberry Maresh Maresh Vineyard 2018 (95+P af Robert Parker)

I år er det 60 år siden, at Loie og Jim Maresh købte en gård på en bakketop i Dundee Hills sydvest for Portland i Oregon. Til gården hørte 27 acre jord og i 1970 plantede de for første gang Pinot Noir og blev derved den femte ældste vingård i Oregon.

I 1980 giftede deres datter Martha sig med winemakeren Fred Arterberry Jr., som var en af Oregons tidligste vinpionere. Deres søn Jim Arterberry Maresh voksede op i vinens verden og fik i en meget tidlig alder ansvaret for familiegården. I 2005 grundlagde han så sin egen vingård Arterberry-Maresh … og er den første tredje generations vindyrker i Oregon. Det er hans helt igennem fantastiske vine på Pinot Noir og Chardonnay, som du kan være heldig at få fingre i her. Og med heldig mener vi faktisk svine heldig. Mængderne er meget små og sælges nemlig kun via mailinglister i USA.

Jim Maresh gør tingene på sin helt egen måde. Der høstes udelukkende ved håndkraft og der sker så lidt med druerne, som overhovedet muligt. Tilsætning af vand, sukker, syre og næringsstoffer er bandlyst. Der anvendes alene neutral, fransk eg og vinene bliver ikke filtreret. Lad os bare kalde ham vin-nørd … i den bedst tænkelige mening. For der er noget fedt over mennesker, som ved, hvad de laver og går all in på deres overbevisning om, hvordan tingene skal være. Resultaterne taler for sig selv. Ren verdensklasse.