Arterberry Maresh Dundee Hills Pinot Noir 2017 75CL

299,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 239,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 1934
299,00 Inkl. moms:
6 1934
299,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:
12 1934
299,00 Inkl. moms:
239,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Arterberry Maresh 2017 Dundee Hills 750
91 Robert Parker

Blændende Pinot Noir fra nogle af de ældste stokke ikke bare i Oregon men i hele landet. Wine maker Jim Maresh sværger til organiske dyrkningsmetoder, hvor naturen får lov til at vise, hvad den kan uden så megen indblanding udefra. Ikke den dummeste indfaldsvinkel – især ikke når man smager mandens vine.

Hvor andre producenter i vid udstrækning anvender nye franske egefade, foretrækker Jim Maresh at holde andelen af nye fade helt nede på 5-10% - igen for at give terroir og frugt de bedste udtryksmuligheder.

I glasset fremstår vinen lys rubinrød. Aromaerne sætter hak ved tranebær, varm kanel, nybagt kirsebærtærte, sort te og rosenolie.  I munden dominerer tranebær, hindbær, kirsebær, asiatiske krydderier sammen med små strejf af jord og sten … som en rar hilsen fra Dundee Hills.

Robert Parker 
Pale ruby, the 2017 Pinot Noir Dundee Hills opens with woodsmoke, crushed pink peppercorn, garrigue, dusty earth and dried leaves aromas with notes of cranberries, wild blackberries, red berries and a framing of cinnamon spice. It’s light-bodied and elegantly styled with spicy fruits, a soft frame and juicy freshness, finishing long.

I år er det 60 år siden, at Loie og Jim Maresh købte en gård på en bakketop i Dundee Hills sydvest for Portland i Oregon. Til gården hørte 27 acre jord og i 1970 plantede de for første gang Pinot Noir og blev derved den femte ældste vingård i Oregon.

I 1980 giftede deres datter Martha sig med winemakeren Fred Arterberry Jr., som var en af Oregons tidligste vinpionere. Deres søn Jim Arterberry Maresh voksede op i vinens verden og fik i en meget tidlig alder ansvaret for familiegården. I 2005 grundlagde han så sin egen vingård Arterberry-Maresh … og er den første tredje generations vindyrker i Oregon. Det er hans helt igennem fantastiske vine på Pinot Noir og Chardonnay, som du kan være heldig at få fingre i her. Og med heldig mener vi faktisk svine heldig. Mængderne er meget små og sælges nemlig kun via mailinglister i USA.

Jim Maresh gør tingene på sin helt egen måde. Der høstes udelukkende ved håndkraft og der sker så lidt med druerne, som overhovedet muligt. Tilsætning af vand, sukker, syre og næringsstoffer er bandlyst. Der anvendes alene neutral, fransk eg og vinene bliver ikke filtreret. Lad os bare kalde ham vin-nørd … i den bedst tænkelige mening. For der er noget fedt over mennesker, som ved, hvad de laver og går all in på deres overbevisning om, hvordan tingene skal være. Resultaterne taler for sig selv. Ren verdensklasse.