Arterberry Maresh Dundee Hills Chardonnay 2018

295,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 239,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 1935
295,00 Inkl. moms:
6 1935
295,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:
12 1935
295,00 Inkl. moms:
239,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid Oregon Willamette Valley Arterberry Maresh 2018 Dundee Hills 75CL
93 Robert Parker

Arterberry Maresh i Oregon fokuserer primært på Pinot Noir, men wine maker Jim Maresh skruer også nogle få ganske formidable Chardonnay-vine sammen. Hans stil kredser om renhed, friskhed, præcision og så lidt menneskelig indblanding som muligt. Derfor er det vine med et lidt andet udtryk end de tilsvarende fra eksempelvis Napa Valley, der har mere smør, fedme og fad.  

Duften kredser især om citron og appelsin men også grape og anelser af pære træder frem. I smagen går citron igen sammen med orangeskal, blomsternoter og krydderier. Vinen har bestemt tyngde, men syren holder den i perfekt balance.

Du kan snildt nyde den nu, men der er klart potentiale for yderligere udvikling. 

Robert Parker
The 2018 Dundee Hills Chardonnay is wonderfully inviting and hedonistic! It has a perfume of spiced apples and quince, hazelnuts and beeswax, with wafts of floral perfume. The palate is broad, creamy and loaded with honeyed fruits, with juicy freshness to help carry the long, powerfully fruited finish.

I år er det 60 år siden, at Loie og Jim Maresh købte en gård på en bakketop i Dundee Hills sydvest for Portland i Oregon. Til gården hørte 27 acre jord og i 1970 plantede de for første gang Pinot Noir og blev derved den femte ældste vingård i Oregon.

I 1980 giftede deres datter Martha sig med winemakeren Fred Arterberry Jr., som var en af Oregons tidligste vinpionere. Deres søn Jim Arterberry Maresh voksede op i vinens verden og fik i en meget tidlig alder ansvaret for familiegården. I 2005 grundlagde han så sin egen vingård Arterberry-Maresh … og er den første tredje generations vindyrker i Oregon. Det er hans helt igennem fantastiske vine på Pinot Noir og Chardonnay, som du kan være heldig at få fingre i her. Og med heldig mener vi faktisk svine heldig. Mængderne er meget små og sælges nemlig kun via mailinglister i USA.

Jim Maresh gør tingene på sin helt egen måde. Der høstes udelukkende ved håndkraft og der sker så lidt med druerne, som overhovedet muligt. Tilsætning af vand, sukker, syre og næringsstoffer er bandlyst. Der anvendes alene neutral, fransk eg og vinene bliver ikke filtreret. Lad os bare kalde ham vin-nørd … i den bedst tænkelige mening. For der er noget fedt over mennesker, som ved, hvad de laver og går all in på deres overbevisning om, hvordan tingene skal være. Resultaterne taler for sig selv. Ren verdensklasse.