Arterberry Maresh Chardonnay Maresh Vineyard 2015 0,75

679,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 549,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 1936
679,00 Inkl. moms:
6 1936
679,00 Inkl. moms:
549,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid Oregon Willamette Valley Arterberry Maresh 2015 Dundee Hills 75CL
94 Vinous

Maresh Vineyard er en af de absolut ældste vinmarker i Oregon. Det er i vid udstrækning Pinot Noir, der præger marken, men i 1983 blev der også plantet nogle få rækker med Chardonnay … og heldigvis for dét! Når man trykker wine maker Jim Maresh på maven, kommer det frem, at det her er hans favoritvin og at det gør lidt ondt at sælge af den … muligvis også fordi mængderne er så små.

Klaserne presses hele og andelen af nye, franske egefade er holdt nede på 10% for at skabe størst mulig præcision og renhed. Efter 16 måneder på fadene er det over på flaske … men det er en vin, der er skabt til at udvikle sig yderligere. Så lad den bare blive på langs nogle år endnu.

Når du en dag åbner den vil du blive mødt med intense aromaer af citrus, tropiske frugter, jasmin og sten. I munden vil nektarin, citrus og pære folde sig helt ud sammen med en lang række mineralske noter og røg. Latterlig god Chardonnay … ikke så mærkeligt, at Jim Maresh sætter den øverst.  

94 points Vinous
Pale gold. Intense mineral- and smoke-accented citrus and orchard fruit scents show outstanding clarity and hints of jasmine and iodine. Displays deeper pit fruit character on the palate, offering juicy, smoke-accented nectarine, pear and Meyer lemon flavors that show excellent tension as well as concentration. The mineral quality repeats strongly on the penetrating finish, which leaves behind sappy Meyer lemon and mineral notes.

I år er det 60 år siden, at Loie og Jim Maresh købte en gård på en bakketop i Dundee Hills sydvest for Portland i Oregon. Til gården hørte 27 acre jord og i 1970 plantede de for første gang Pinot Noir og blev derved den femte ældste vingård i Oregon.

I 1980 giftede deres datter Martha sig med winemakeren Fred Arterberry Jr., som var en af Oregons tidligste vinpionere. Deres søn Jim Arterberry Maresh voksede op i vinens verden og fik i en meget tidlig alder ansvaret for familiegården. I 2005 grundlagde han så sin egen vingård Arterberry-Maresh … og er den første tredje generations vindyrker i Oregon. Det er hans helt igennem fantastiske vine på Pinot Noir og Chardonnay, som du kan være heldig at få fingre i her. Og med heldig mener vi faktisk svine heldig. Mængderne er meget små og sælges nemlig kun via mailinglister i USA.

Jim Maresh gør tingene på sin helt egen måde. Der høstes udelukkende ved håndkraft og der sker så lidt med druerne, som overhovedet muligt. Tilsætning af vand, sukker, syre og næringsstoffer er bandlyst. Der anvendes alene neutral, fransk eg og vinene bliver ikke filtreret. Lad os bare kalde ham vin-nørd … i den bedst tænkelige mening. For der er noget fedt over mennesker, som ved, hvad de laver og går all in på deres overbevisning om, hvordan tingene skal være. Resultaterne taler for sig selv. Ren verdensklasse.