Arterberry Maresh Chardonnay Maresh Vineyard 2014 0,75

679,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 549,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 1937
679,00 Inkl. moms:
6 1937
679,00 Inkl. moms:
549,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid Oregon Willamette Valley Arterberry Maresh 2014 Dundee Hills 750
95 CellarTracker
94 Vinous

Maresh Vineyard er en af de absolut ældste vinmarker i Oregon. Det er i vid udstrækning Pinot Noir, der præger marken, men i 1983 blev der også plantet nogle få rækker med Chardonnay … og heldigvis for dét! Når man trykker wine maker Jim Maresh på maven, kommer det frem, at det her er hans favoritvin og at det gør lidt ondt at sælge af den … muligvis også fordi mængderne er så små.

Klaserne presses hele og andelen af nye, franske egefade er holdt nede på 10% for at skabe størst mulig præcision og renhed. Efter 16 måneder på fadene er det over på flaske … men det er en vin, der er skabt til at udvikle sig yderligere. Så lad den bare blive på langs nogle år endnu.

Når du en dag åbner den vil du blive mødt med intense aromaer af citrus, tropiske frugter, jasmin og sten. I munden vil nektarin, citrus og pære folde sig helt ud sammen med en lang række mineralske noter og røg. Latterlig god Chardonnay … ikke så mærkeligt, at Jim Maresh sætter den øverst.  

94 points Vinous
Green-hued gold. Fresh, mineral-accented aromas of pear nectar and Meyer lemon; hints of smoky lees, iodine and anise emerge with air. Sappy, concentrated and seamless in texture, offering palate-staining orchard and pit fruit and brioche flavors sharpened by an intense mineral nuance. Finishes sappy, minerally and impressively long, with echoes of citrus zest and dusty minerals adding bite and focus.

I år er det 60 år siden, at Loie og Jim Maresh købte en gård på en bakketop i Dundee Hills sydvest for Portland i Oregon. Til gården hørte 27 acre jord og i 1970 plantede de for første gang Pinot Noir og blev derved den femte ældste vingård i Oregon.

I 1980 giftede deres datter Martha sig med winemakeren Fred Arterberry Jr., som var en af Oregons tidligste vinpionere. Deres søn Jim Arterberry Maresh voksede op i vinens verden og fik i en meget tidlig alder ansvaret for familiegården. I 2005 grundlagde han så sin egen vingård Arterberry-Maresh … og er den første tredje generations vindyrker i Oregon. Det er hans helt igennem fantastiske vine på Pinot Noir og Chardonnay, som du kan være heldig at få fingre i her. Og med heldig mener vi faktisk svine heldig. Mængderne er meget små og sælges nemlig kun via mailinglister i USA.

Jim Maresh gør tingene på sin helt egen måde. Der høstes udelukkende ved håndkraft og der sker så lidt med druerne, som overhovedet muligt. Tilsætning af vand, sukker, syre og næringsstoffer er bandlyst. Der anvendes alene neutral, fransk eg og vinene bliver ikke filtreret. Lad os bare kalde ham vin-nørd … i den bedst tænkelige mening. For der er noget fedt over mennesker, som ved, hvad de laver og går all in på deres overbevisning om, hvordan tingene skal være. Resultaterne taler for sig selv. Ren verdensklasse.