Arnot-Roberts Trousseau 2019

325,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 260,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4552
325,00 Inkl. moms:
6 4552
325,00 Inkl. moms:
289,00 Inkl. moms:
12 4552
325,00 Inkl. moms:
260,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød California North Coast Arnot-Roberts 2019 75CL
92 Vinous

Næppe noget du møder så tit. Men det er godt! Trousseau er en gammel fransk druesort, der stammer fra Jura-området, hvor den stadig dyrkes. Men den er også at finde ganske få steder i Californien – eksempelvis på markerne LuchsingerBahon Ranch og Bartolomei. Og det er fra de marker Duncan Arnot og Nathan Roberts får druerne fra til denne sjældne og mega interessante vin.  

Alle klaser presses hele og der modnes dels på neutral fransk eg og på rustfri stål. Ingen klaring eller filtrering inden, den ryger  flaske 

Alkoholprocenten er nede på de 12 og vinen er i det hele taget let og elegant i det, men stadig ganske kompleks. Farven er lys i det og aromaen fyrer den max af med tranebær, hindbær, grøn peberfrugt, lakrids og nelliker. Smagen leger især med tørrede jordbær, kirsebær tærte, meget moden pære plus frisk salvie og laurbær. Alt hænger fint sammen i denne opløftende anderledes vin som ikke mindst er genial til eksempelvis fjerkræ. 

Galloni
The 2019 Trousseau is very pretty, showing sweet dried cherry, orange peel, spice, cedar and rose petal. Exotic and beguiling, with striking aromatics and tons of lift, the Trousseau is just exquisite right out of the glass. Don’t be fooled by the pale color and somewhat fleeting feel; the 2019 has enough depth to drink well for a number of years. The 2019 is mostly a blend from Luchsinger, with two barrels from Bartolomei, done with 100%whole clusters and aged in neutral oak.

Man kan sagtens lave fantastisk vin uden at være det mindste nyskabende. Den slags producenter er verden ganske rig på og det skal vi bestemt ikke være kede af. Men det er de færreste som skaber verdensklassevin og samtidigt har modet til at gå helt nye veje. Vælge sjældne druesorter. Lade druerne gro under forhold, de normalt ikke trives under. Gå imod strømmen og producere vine, hvor alkoholprocenten ofte ligger rundt de 12 i stedet for 14-15. Anvende en lavere andel af nye egefade. Den slags vinproducenter er uhyre sjældne. Men de to barndomskammerater Duncan Arnot og Nathan Roberts hører lige præcis hjemme i den kategori.  

Begge voksede op i Napa Valley og har tidligt haft vinproduktion inde på livet. Nathan Roberts kommer fra en bødkerfamilie, der producerer egefade til de lokale vinproducenter. Og det er Nathan selv, som har bygget alle de tønder som Arnot-Roberts anvender. Duncan Arnot startede ud med vinproduktion i en tidlig alder og nåede at arbejde for blandt andre Caymus og Kongsgaard inden han i 2001 grundlagde Arnot-Roberts sammen med Nathan.   

Deres fokus har alle dage været på små produktioner af enkeltmarksvine på Pinot Noir, Cabernet Sauvignin eller Chardonnay. Men deres pionerånd og nysgerrighed har også fået dem til at kaste sig over en række druer, som er yderst sjældne på de kanter –eksempelvis TrousseauTouriga Nacional, Ribolla GiallaSylvaner og Green Hungarian. Og de gør det med nogle ganske imponerende resultater til følge.  

De ejer ikke marker selv, men arbejder meget tæt sammen med deres leverandører, som alle sværger til biodynamiske metoder. Ingen lidt for smarte tricks her med henblik på at maksimere udbytte. Naturen får lov til uhindret at stå for jobbet. Indstillingen går igen i selve produktionen, hvor Arnot og Roberts ofte vælger at presse klaserne hele og som regel kun anvender stål eller neutrale fade til modningen. Klaring eller filtrering hører også til sjældenhederne.  

Arnot-Roberts’ stil har klart været med til at redefinere hvad Californisk vin kan. De er uden tvivl blandt de mest progressive californiske wine makers og roserne fra verdens førende vinanmeldere daler i en lind strøm ned over dem. Selv virker de meget uberørte af al anerkendelse. De vil bare lave vin, som de synes den skal være og opdage nye druer og sammensætninger. Cool med cool på, hvis du spørger os. 

De producerer samlet rundt 2.000 kasser om året fordelt på ganske mange vine. Vi har været så heldige at få fingre i et ret bredt udvalg, så både du og vi kan få stillet vores nysgerrighed og udvidet vores horisont. Med andre ord har vi både deres Pinot Noir, SyrahCabernet Sauvignon, Chardonnay og de mere kuriøse.  

Rigtig god fornøjelse!