Arnot-Roberts Syrah, Sonoma Coast 2017

395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 319,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2956
395,00 Inkl. moms:
6 2956
395,00 Inkl. moms:
359,00 Inkl. moms:
12 2956
395,00 Inkl. moms:
319,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Arnot-Roberts 2017 Sonoma County 75CL
93 Galloni

Big time value for money og giver samtidig et godt fingerpeg om, hvilken anderledes og mega cool stil Duncan Arnot og Nathan Roberts holder deres Syrah-vine i. De holder sig nemlig fra druer, der har fået oceaner af varme og sol, så vinen ender som de rene bomber. Arnot og Roberts vælger i stedet Syrah dyrket på steder, hvor der er så koldt, at stokkene er tæt på ikke at give druer.

Frugten til North Coast kommer fra en række af de marker, som også produceres som enkeltmarkvine. Klaserne presses hele, men stilkene afgiver ikke så meget smag her. Modning foregår på neutrale, franske egefade.

Duften er dyb og byder især på brombær, cassis, sort peber, krydret kød og noter af jordbund. Smagen fylder rigtig godt i munden og spiller blændende på noterne fra duften. Man mærker samtidigt, at det her er en vin, som har et langt og fantastisk liv foran sig … vi taler 25-30 år ud i tiden. High class juice!

Vinous
The 2017 Syrah (Sonoma Coast) is a gorgeous wine and a huge overachiever in its peer group. Bright red cherry and plum fruit, rose petal, lavender and spice abound in this super-expressive, pliant Syrah. The purity of the flavors is simply remarkable. Medium in body, gracious and beautifully perfumed, the 2017 is a rock-star wine.

Man kan sagtens lave fantastisk vin uden at være det mindste nyskabende. Den slags producenter er verden ganske rig på og det skal vi bestemt ikke være kede af. Men det er de færreste som skaber verdensklassevin og samtidigt har modet til at gå helt nye veje. Vælge sjældne druesorter. Lade druerne gro under forhold, de normalt ikke trives under. Gå imod strømmen og producere vine, hvor alkoholprocenten ofte ligger rundt de 12 i stedet for 14-15. Anvende en lavere andel af nye egefade. Den slags vinproducenter er uhyre sjældne. Men de to barndomskammerater Duncan Arnot og Nathan Roberts hører lige præcis hjemme i den kategori. 

Begge voksede op i Napa Valley og har tidligt haft vinproduktion inde på livet. Nathan Roberts kommer fra en bødkerfamilie, der producerer egefade til de lokale vinproducenter. Og det er Nathan selv, som har bygget alle de tønder som Arnot-Roberts anvender. Duncan Arnot startede ud med vinproduktion i en tidlig alder og nåede at arbejde for blandt andre Caymus og Kongsgaard inden han i 2001 grundlagde Arnot-Roberts sammen med Nathan. 

Deres fokus har alle dage været på små produktioner af enkeltmarksvine på Pinot Noir, Cabernet Sauvignin eller Chardonnay. Men deres pionerånd og nysgerrighed har også fået dem til at kaste sig over en række druer, som er yderst sjældne på de kanter – eksempelvis Trousseau, Touriga Nacional, Ribolla Gialla, Sylvaner og Green Hungarian. Og de gør det med nogle ganske imponerende resultater til følge. 

De ejer ikke marker selv, men arbejder meget tæt sammen med deres leverandører, som alle sværger til biodynamiske metoder. Ingen lidt for smarte tricks her med henblik på at maksimere udbytte. Naturen får lov til uhindret at stå for jobbet. Indstillingen går igen i selve produktionen, hvor Arnot og Roberts ofte vælger at presse klaserne hele og som regel kun anvender stål eller neutrale fade til modningen. Klaring eller filtrering hører også til sjældenhederne.

Arnot-Roberts’ stil har klart været med til at redefinere hvad Californisk vin kan. De er uden tvivl blandt de mest progressive californiske wine makers og roserne fra verdens førende vinanmeldere daler i en lind strøm ned over dem. Selv virker de meget uberørte af al anerkendelse. De vil bare lave vin, som de synes den skal være og opdage nye druer og sammensætninger. Cool med cool på, hvis du spørger os.

De producerer samlet rundt 2.000 kasser om året fordelt på ganske mange vine. Vi har været så heldige at få fingre i et ret bredt udvalg, så både du og vi kan få stillet vores nysgerrighed og udvidet vores horisont. Med andre ord har vi både deres Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og de mere kuriøse.

Rigtig god fornøjelse!