Arnot-Roberts Syrah, Que Syrah Vineyard 2016

629,00 449,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Arnot-Roberts 2016 Sonoma County 75CL
96 Galloni

Que Syrah Vineyard var den første vinmark på Sonoma kysten, som forsøgte sig med Syrah. Ingen andre havde turde tage chancen på grund af det kølige klima, som normalt ikke er Syrahs hjemmebane. Navnet på marken leger da også med tanken om, det måske ikke ville gå godt –que sera, sera – det må gå, som det går. Men det gik heldigvis over al forventning. Og i hænderne på Arnot og Roberts bliver resultatet maksimalt.  

Som med de andre syrah-vine blev klaserne presset hele og der blev anvendt neutrale egefade til modningen. Ud er kommet en dyb og super intens Syrah, som man kun kan beundre og holde af. 

Farven er dyb, dyb lilla og når næsen rammer glasset, bliver den hilst varmt velkommen af mørke kirsebær, hindbær, granatæble plus sort peber og violer. Smagen går klart i retning af duftens noter, men tilføjer især sorte oliven, rødt kød og krydderier. En fantastisk oplevelse allerede nu, men har endnu 2-3 årtier på toppen.  

Galloni
A huge, powerful wine, the 2016 Syrah Que Syrah Vineyard marries massive fruit density and unctuousness with the cool-climate, savory qualities that are so typical of the Arnot-Roberts Syrahs. Game, smoke, chocolate, tobacco, licorice and incense all give the wine its exotic, wild personality.

Man kan sagtens lave fantastisk vin uden at være det mindste nyskabende. Den slags producenter er verden ganske rig på og det skal vi bestemt ikke være kede af. Men det er de færreste som skaber verdensklassevin og samtidigt har modet til at gå helt nye veje. Vælge sjældne druesorter. Lade druerne gro under forhold, de normalt ikke trives under. Gå imod strømmen og producere vine, hvor alkoholprocenten ofte ligger rundt de 12 i stedet for 14-15. Anvende en lavere andel af nye egefade. Den slags vinproducenter er uhyre sjældne. Men de to barndomskammerater Duncan Arnot og Nathan Roberts hører lige præcis hjemme i den kategori.  

Begge voksede op i Napa Valley og har tidligt haft vinproduktion inde på livet. Nathan Roberts kommer fra en bødkerfamilie, der producerer egefade til de lokale vinproducenter. Og det er Nathan selv, som har bygget alle de tønder som Arnot-Roberts anvender. Duncan Arnot startede ud med vinproduktion i en tidlig alder og nåede at arbejde for blandt andre Caymus og Kongsgaard inden han i 2001 grundlagde Arnot-Roberts sammen med Nathan.   

Deres fokus har alle dage været på små produktioner af enkeltmarksvine på Pinot Noir, Cabernet Sauvignin eller Chardonnay. Men deres pionerånd og nysgerrighed har også fået dem til at kaste sig over en række druer, som er yderst sjældne på de kanter –eksempelvis TrousseauTouriga Nacional, Ribolla GiallaSylvaner og Green Hungarian. Og de gør det med nogle ganske imponerende resultater til følge.  

De ejer ikke marker selv, men arbejder meget tæt sammen med deres leverandører, som alle sværger til biodynamiske metoder. Ingen lidt for smarte tricks her med henblik på at maksimere udbytte. Naturen får lov til uhindret at stå for jobbet. Indstillingen går igen i selve produktionen, hvor Arnot og Roberts ofte vælger at presse klaserne hele og som regel kun anvender stål eller neutrale fade til modningen. Klaring eller filtrering hører også til sjældenhederne.  

Arnot-Roberts’ stil har klart været med til at redefinere hvad Californisk vin kan. De er uden tvivl blandt de mest progressive californiske wine makers og roserne fra verdens førende vinanmeldere daler i en lind strøm ned over dem. Selv virker de meget uberørte af al anerkendelse. De vil bare lave vin, som de synes den skal være og opdage nye druer og sammensætninger. Cool med cool på, hvis du spørger os. 

De producerer samlet rundt 2.000 kasser om året fordelt på ganske mange vine. Vi har været så heldige at få fingre i et ret bredt udvalg, så både du og vi kan få stillet vores nysgerrighed og udvidet vores horisont. Med andre ord har vi både deres Pinot Noir, SyrahCabernet Sauvignon, Chardonnay og de mere kuriøse.  

Rigtig god fornøjelse!