Arnot-Roberts Old Vine White, Heinstein Vineyard 2016 0,75

395,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 319,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4551
395,00 Inkl. moms:
6 4551
395,00 Inkl. moms:
359,00 Inkl. moms:
12 4551
395,00 Inkl. moms:
319,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Arnot-Roberts 2016 Sonoma County 75CL
93 Galloni

Noget af det bedste hvide non-Chardonnay fra Californien og samtidig med en charme og historie få kan matche. De første vinstokke blev nemlig sat her for over 150 år siden. I 1954 blev der så plantet et bredt udvalg af hvide – heriblandt Sylvaner, Riesling, Green Hungarian og Gewürtztraminer.

Det er de druer, som indgår i Old Vine White … og hvert år har vinen et nyt udtryk, da druerne modnes forskelligt, men høstes samtidigt.

Resultatet er ganske unikt med masser af friskhed, dyb aroma og en tydelig mineralitet fra den vulkanske ord stokkenes rødder har søgt dybt ned i.

Duften burde stå i Guinness Book of Records og kommer med citrus, lime, pære, honning, agave, hvide blomster og krydderier. Smagen er til den tørre side og får æbletærte, citron og lime frem på lystavlen sammen med en rar, mineralsk hilsen fra Heinstein Vineyard.

Er blandt andet genial til asiatisk mad og er på alle måder sjov at smage!

Vinous
The 2016 White Wine Old Vine Heinstein Vineyard, and old-vine field blend, is one of the most distinctive wines in the Arnot-Roberts range. Exotic floral notes are highly suggestive of aromatic varieties in the blend. The green apple, pear and mint flavors are given a good kick of saline-infused energy. This refreshing, highly original white hits all the right notes in a style that is loaded with personality. I loved it.

Man kan sagtens lave fantastisk vin uden at være det mindste nyskabende. Den slags producenter er verden ganske rig på og det skal vi bestemt ikke være kede af. Men det er de færreste som skaber verdensklassevin og samtidigt har modet til at gå helt nye veje. Vælge sjældne druesorter. Lade druerne gro under forhold, de normalt ikke trives under. Gå imod strømmen og producere vine, hvor alkoholprocenten ofte ligger rundt de 12 i stedet for 14-15. Anvende en lavere andel af nye egefade. Den slags vinproducenter er uhyre sjældne. Men de to barndomskammerater Duncan Arnot og Nathan Roberts hører lige præcis hjemme i den kategori.

Begge voksede op i Napa Valley og har tidligt haft vinproduktion inde på livet. Nathan Roberts kommer fra en bødkerfamilie, der producerer egefade til de lokale vinproducenter. Og det er Nathan selv, som har bygget alle de tønder som Arnot-Roberts anvender. Duncan Arnot startede ud med vinproduktion i en tidlig alder og nåede at arbejde for blandt andre Caymus og Kongsgaard inden han i 2001 grundlagde Arnot-Roberts sammen med Nathan. 

Deres fokus har alle dage været på små produktioner af enkeltmarksvine på Pinot Noir, Cabernet Sauvignin eller Chardonnay. Men deres pionerånd og nysgerrighed har også fået dem til at kaste sig over en række druer, som er yderst sjældne på de kanter – eksempelvis Trousseau, Touriga Nacional, Ribolla Gialla, Sylvaner og Green Hungarian. Og de gør det med nogle ganske imponerende resultater til følge.

De ejer ikke marker selv, men arbejder meget tæt sammen med deres leverandører, som alle sværger til biodynamiske metoder. Ingen lidt for smarte tricks her med henblik på at maksimere udbytte. Naturen får lov til uhindret at stå for jobbet. Indstillingen går igen i selve produktionen, hvor Arnot og Roberts ofte vælger at presse klaserne hele og som regel kun anvender stål eller neutrale fade til modningen. Klaring eller filtrering hører også til sjældenhederne.

Arnot-Roberts’ stil har klart været med til at redefinere hvad Californisk vin kan. De er uden tvivl blandt de mest progressive californiske wine makers og roserne fra verdens førende vinanmeldere daler i en lind strøm ned over dem. Selv virker de meget uberørte af al anerkendelse. De vil bare lave vin, som de synes den skal være og opdage nye druer og sammensætninger. Cool med cool på, hvis du spørger os.

De producerer samlet rundt 2.000 kasser om året fordelt på ganske mange vine. Vi har været så heldige at få fingre i et ret bredt udvalg, så både du og vi kan få stillet vores nysgerrighed og udvidet vores horisont. Med andre ord har vi både deres Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og de mere kuriøse.

Rigtig god fornøjelse!