Arnot-Roberts Chardonnay, Watson Ranch, Napa Valley 2019 75CL

395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 325,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2261
395,00 Inkl. moms:
6 2261
395,00 Inkl. moms:
325,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Arnot-Roberts 2019 Napa Valley 75CL
94 Galloni

Kraftfuld, fyldig og aromatisk Chardonnay holdt i en meget mineralsk stil, hvor terroriet befriende nok får lov til at komme til orde. Watson Ranch ligger på en bjergskråning med udsigt til San Pablo Bay i den sydlige ende af Napa Valley. Går man tilbage til starten af 1900-tallet var stedet faktisk en kalkgrav. Men i 1993 beplantede Napa valley veteranen Salvador Ramos det forladte sted med Chardonnay … og det skal han have stor tak for!

2017-årgangen er mere end vellykket og lokker med duften af abrikos, kamille, tørrede blomster, salvie og tørret pære. Smagen stikker afsted med mange af de samme noter, men kommer også med noget citrus, kalk og let salte strejf … det hele holdt blændende sammen af en fin syre.

Den er i princippet klar til kamp, men vi vil nu alligevel anbefale dig lige at give den et år eller to mere på langs.

Galloni
The 2019 Chardonnay Watson Ranch is open-knit and seductive. Orchard fruit, chamomile, spice and dried herbs all meld together in a pliant Chardonnay that offers a striking mix of textural richness and energy. Watson Ranch is the southernmost vineyard in Napa Valley, a cool-climate pocket that yields a Chardonnay of real distinction.

Man kan sagtens lave fantastisk vin uden at være det mindste nyskabende. Den slags producenter er verden ganske rig på og det skal vi bestemt ikke være kede af. Men det er de færreste som skaber verdensklassevin og samtidigt har modet til at gå helt nye veje. Vælge sjældne druesorter. Lade druerne gro under forhold, de normalt ikke trives under. Gå imod strømmen og producere vine, hvor alkoholprocenten ofte ligger rundt de 12 i stedet for 14-15. Anvende en lavere andel af nye egefade. Den slags vinproducenter er uhyre sjældne. Men de to barndomskammerater Duncan Arnot og Nathan Roberts hører lige præcis hjemme i den kategori.  

Begge voksede op i Napa Valley og har tidligt haft vinproduktion inde på livet. Nathan Roberts kommer fra en bødkerfamilie, der producerer egefade til de lokale vinproducenter. Og det er Nathan selv, som har bygget alle de tønder som Arnot-Roberts anvender. Duncan Arnot startede ud med vinproduktion i en tidlig alder og nåede at arbejde for blandt andre Caymus og Kongsgaard inden han i 2001 grundlagde Arnot-Roberts sammen med Nathan.   

Deres fokus har alle dage været på små produktioner af enkeltmarksvine på Pinot Noir, Cabernet Sauvignin eller Chardonnay. Men deres pionerånd og nysgerrighed har også fået dem til at kaste sig over en række druer, som er yderst sjældne på de kanter – eksempelvis TrousseauTouriga Nacional, Ribolla GiallaSylvaner og Green Hungarian. Og de gør det med nogle ganske imponerende resultater til følge.  

De ejer ikke marker selv, men arbejder meget tæt sammen med deres leverandører, som alle sværger til biodynamiske metoder. Ingen lidt for smarte tricks her med henblik på at maksimere udbytte. Naturen får lov til uhindret at stå for jobbet. Indstillingen går igen i selve produktionen, hvor Arnot og Roberts ofte vælger at presse klaserne hele og som regel kun anvender stål eller neutrale fade til modningen. Klaring eller filtrering hører også til sjældenhederne.  

 Arnot-Roberts’ stil har klart været med til at redefinere hvad Californisk vin kan. De er uden tvivl blandt de mest progressive californiske wine makers og roserne fra verdens førende vinanmeldere daler i en lind strøm ned over dem. Selv virker de meget uberørte af al anerkendelse. De vil bare lave vin, som de synes den skal være og opdage nye druer og sammensætninger. Cool med cool på, hvis du spørger os. 

De producerer samlet rundt 2.000 kasser om året fordelt på ganske mange vine. Vi har været så heldige at få fingre i et ret bredt udvalg, så både du og vi kan få stillet vores nysgerrighed og udvidet vores horisont. Med andre ord har vi både deres Pinot Noir, SyrahCabernet Sauvignon, Chardonnay og de mere kuriøse.  

 Rigtig god fornøjelse!