Arnot-Roberts Ascona Vineyard Sauvignon Blanc 2022
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 499,00 kr. | |
6 | 499,00 kr. | 449,00 kr. |
12 | 499,00 kr. | 399,00 kr. |
Arnot-Roberts Sauvignon Blanc 2022 fra Ascona Vineyard i Santa Cruz Mountains er en udsøgt hvidvin, der fremviser områdets unikke terroir. Denne vin har en livlig og frisk profil med en indbydende aroma af citrusfrugter, som lime og grapefrugt, kombineret med undertoner af hvide blomster og en mineralitet, der afspejler den bjergrige jordbund.
Smagen er kompleks og balanceret med en sprød syre, som giver en ren og vedvarende finish. Perfekt til at nyde alene eller som ledsager til skaldyr, lette fiskeretter og friske salater.
Arnot-Roberts Sauvignon Blanc 2022 fra Ascona Vineyard i Santa Cruz Mountains er en udsøgt hvidvin, der fremviser områdets unikke terroir. Denne vin har en livlig og frisk profil med en indbydende aroma af citrusfrugter, som lime og grapefrugt, kombineret med undertoner af hvide blomster og en mineralitet, der afspejler den bjergrige jordbund.
Smagen er kompleks og balanceret med en sprød syre, som giver en ren og vedvarende finish. Perfekt til at nyde alene eller som ledsager til skaldyr, lette fiskeretter og friske salater.
Man kan sagtens lave fantastisk vin uden at være det mindste nyskabende. Den slags producenter er verden ganske rig på og det skal vi bestemt ikke være kede af. Men det er de færreste som skaber verdensklassevin og samtidigt har modet til at gå helt nye veje. Vælge sjældne druesorter. Lade druerne gro under forhold, de normalt ikke trives under. Gå imod strømmen og producere vine, hvor alkoholprocenten ofte ligger rundt de 12 i stedet for 14-15. Anvende en lavere andel af nye egefade. Den slags vinproducenter er uhyre sjældne. Men de to barndomskammerater Duncan Arnot og Nathan Roberts hører lige præcis hjemme i den kategori.
Begge voksede op i Napa Valley og har tidligt haft vinproduktion inde på livet. Nathan Roberts kommer fra en bødkerfamilie, der producerer egefade til de lokale vinproducenter. Og det er Nathan selv, som har bygget alle de tønder som Arnot-Roberts anvender. Duncan Arnot startede ud med vinproduktion i en tidlig alder og nåede at arbejde for blandt andre Caymus og Kongsgaard inden han i 2001 grundlagde Arnot-Roberts sammen med Nathan.
Deres fokus har alle dage været på små produktioner af enkeltmarksvine på Pinot Noir, Cabernet Sauvignin eller Chardonnay. Men deres pionerånd og nysgerrighed har også fået dem til at kaste sig over en række druer, som er yderst sjældne på de kanter – eksempelvis Trousseau, Touriga Nacional, Ribolla Gialla, Sylvaner og Green Hungarian. Og de gør det med nogle ganske imponerende resultater til følge.
De ejer ikke marker selv, men arbejder meget tæt sammen med deres leverandører, som alle sværger til biodynamiske metoder. Ingen lidt for smarte tricks her med henblik på at maksimere udbytte. Naturen får lov til uhindret at stå for jobbet. Indstillingen går igen i selve produktionen, hvor Arnot og Roberts ofte vælger at presse klaserne hele og som regel kun anvender stål eller neutrale fade til modningen. Klaring eller filtrering hører også til sjældenhederne.
Arnot-Roberts’ stil har klart været med til at redefinere hvad Californisk vin kan. De er uden tvivl blandt de mest progressive californiske wine makers og roserne fra verdens førende vinanmeldere daler i en lind strøm ned over dem. Selv virker de meget uberørte af al anerkendelse. De vil bare lave vin, som de synes den skal være og opdage nye druer og sammensætninger. Cool med cool på, hvis du spørger os.
De producerer samlet rundt 2.000 kasser om året fordelt på ganske mange vine. Vi har været så heldige at få fingre i et ret bredt udvalg, så både du og vi kan få stillet vores nysgerrighed og udvidet vores horisont. Med andre ord har vi både deres Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og de mere kuriøse.
Land | USA |
---|---|
Producent | Arnot-Roberts |
Region | California |
Sub Region | Central Coast |
Distrikt | San Francisco Bay |
Sub distrikt | Santa Cruz Mountains |
Årgang | 2022 |
Volume | 75CL |
Druer | Sauvignon Blanc |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
The 2022 Sauvignon Blanc Ascona Vineyard beams from the glass with passion fruit, beeswax, tarragon and nectarine aromas. It is extraordinarily bright and citrus-driven on the palate with a mouthwatering, stony finish. Straightforward and delicious, the vivacity of the palate should be capitalized on, although a few years in the cellar could bring out complexity.