Arakoon Full Bodied Red 2017

159,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 129,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6923
159,00 Inkl. moms:
6 6923
159,00 Inkl. moms:
145,00 Inkl. moms:
12 6923
159,00 Inkl. moms:
129,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Australien Rød McLaren Vale Arakoon Wines 2017 75CL
* * * * * Børsen
* * * * * Winestate

En rig og saftig sag man bare bliver glad af og som vennerne rundt om bordet, spørger hvor man har fra. Druerne er Grenache, Syrah og Mourvedre, så der er en venlig hilsen til Rhône her – men Arakoon har virkelig formået at give den sit eget udtryk med masser af dybde og varme.

Duften åbner med modne jordbær plus kirsebær og bliver fulgt til dørs af chokolade og krydderier. Smagen kommer meget med de samme noter og suppleres af frisk timian og grøn peber fra Syrah.

En helt igennem rar GSM, der uddeler smil og klap på skulderen. Perfekt til sommerens lange, lyse grill-aftener. 

Den førende australske vinanmelder James Halliday anser Arakoon Wines for at være blandt de absolut bedste i McLaren Vale … og der ved de ellers godt, hvordan man laver blændende vin. Det er alle vine med dybde og kraft – præget af McLaren Vales solrige klima og terroir. Men balancen og charmen er altid tilstede, så det ikke løber løbsk i ren kanonild. Samtidig giver Arakoon dig ufattelig meget vin for pengene, så det er svært ikke at holde uendelig meget af dem. Det har vores kunder så også gjort, lige fra første dag vi havde Arakoons vine hjemme.

Stilen er en anelse anderledes end man sædvanligvis oplever i South Australia, hvor McLaren Vale har hjemme. Arakoon arbejder nemlig med lidt andre former for fade end ny amerikansk eg, som de andre anvender nærmest pr. automatik. Hos Arakoon sværger man mere til fransk eg i kombination med ældre tønder for at lade frugten komme mere til udtryk. Samtidig kører man også med nogle mere eksperimenterende blends, hvor andre producenter i McLaren Vale er mere traditionelle i deres udvalg.

Der er i det hele taget noget rock’n roll over Arakoon, som er alt andet end forfinet og poleret. Man har modet til løbende at kaste sig løbende ud i nye projekter og producere mange forskellige små batches, som derefter blandes i jagten på noget helt særligt.

Et sted, hvor der dog ikke eksperimenteres er i markerne. Der samarbejdes ene og alene med vindyrkere, der fokuserer på kvalitet frem for kvantitet og som behandler naturen med største respekt. For selvom processer, modning og blending også har noget at skulle have sagt, er det primært i vinmarkerne at vinen skabes.

Vinene fra Arakoon kommer allerbedst til sin ret sammen med mad – det påpeger de i hvert fald selv. Men vi vil nu tilføje, at det også går helt fint at nyde dem uden. Og med den kvalitet til den pris er det svært at lade være.