Arakoon Chardonnay 2016

159,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 125,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2239
159,00 Inkl. moms:
6 2239
159,00 Inkl. moms:
125,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Australien Hvid McLaren Vale Arakoon Wines 2016 75CL

Arakoon kan mere end at producere nogle af McLaren Vales bedste røde. Deres Chardonnay er endnu et fantastisk godt køb, hvor du får masser af frugt, god kompleksitet, god men kontrolleret fad og en imponerende dybde for pengene.

Farven er flot gylden og duften kommer med æble, pære, ananas, vanilje og strejf af eg. Smagen domineres især af gule æbler og melon sammen med ristede mandler og indslag af vanilje.

Til prisen er Arakoon Chardonnay noget af det bedste og mest charmerende hvide, du kan få fingre i. Nydes med og uden mad i godt selskab.

Den førende australske vinanmelder James Halliday anser Arakoon Wines for at være blandt de absolut bedste i McLaren Vale … og der ved de ellers godt, hvordan man laver blændende vin. Det er alle vine med dybde og kraft – præget af McLaren Vales solrige klima og terroir. Men balancen og charmen er altid tilstede, så det ikke løber løbsk i ren kanonild. Samtidig giver Arakoon dig ufattelig meget vin for pengene, så det er svært ikke at holde uendelig meget af dem. Det har vores kunder så også gjort, lige fra første dag vi havde Arakoons vine hjemme.

Stilen er en anelse anderledes end man sædvanligvis oplever i South Australia, hvor McLaren Vale har hjemme. Arakoon arbejder nemlig med lidt andre former for fade end ny amerikansk eg, som de andre anvender nærmest pr. automatik. Hos Arakoon sværger man mere til fransk eg i kombination med ældre tønder for at lade frugten komme mere til udtryk. Samtidig kører man også med nogle mere eksperimenterende blends, hvor andre producenter i McLaren Vale er mere traditionelle i deres udvalg.

Der er i det hele taget noget rock’n roll over Arakoon, som er alt andet end forfinet og poleret. Man har modet til løbende at kaste sig løbende ud i nye projekter og producere mange forskellige små batches, som derefter blandes i jagten på noget helt særligt.

Et sted, hvor der dog ikke eksperimenteres er i markerne. Der samarbejdes ene og alene med vindyrkere, der fokuserer på kvalitet frem for kvantitet og som behandler naturen med største respekt. For selvom processer, modning og blending også har noget at skulle have sagt, er det primært i vinmarkerne at vinen skabes.

Vinene fra Arakoon kommer allerbedst til sin ret sammen med mad – det påpeger de i hvert fald selv. Men vi vil nu tilføje, at det også går helt fint at nyde dem uden. Og med den kvalitet til den pris er det svært at lade være.