Ànima Negra ÀN 2019

399,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 375,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2633
399,00 Inkl. moms:
6 2633
399,00 Inkl. moms:
375,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Mallorca Ànima Negra 2019 75CL
92 Robert Parker
Hvis du også har forelsket dig i den charmerende rødvin AN2, så har du her muligheden for at blive overrumplet af den imponerende storebror An Negra. En dyb, smuk og meget fyldig vin, der er lavet på lokale druesorter fra ældgamle vinstokke. Druerne betragtes som en del af familien, og man kan virkelig smage, at det er druer, der har fået al den kærlighed og opmærksomhed, de kunne ønske sig.
 
Bodegas An Negra på Mallorca er en unik oplevelse. Uanset om du smager deres dyreste og fineste vine, eller om du lader dig charmere og forføre af den enormt eftertragtede AN2. An Negra er vinen, der ligger midt imellem - mere kompleks, dyb og fascinerende end AN2, men stadig på et prisniveau, hvor det ikke er uopnåeligt.
 
Det er kombinationen af de meget gamle vinstokke af den lokale Mallorca-sort Callet - og så den mineralrige og næringsfattige jord, der er med til at skabe den helt unikke stil i denne vin. Vinstokkene gror kun på ganske små parceller i den centrale del af Mallorca, og her er de omgivet af frugttræer, der er med til at præge aromaen. Callet-druen udgør 95% af vinen, mens resten er Manto Negro og Fogoneu. De passionerede vinmagere hos Bodegas An Negra går aldrig på kompromis. Når druerne høstes, sker det ved håndkraft, når de sorteres sker det grundigt - både manuelt og ved hjælp af særlige optiske lys-sensorer. Vinificeringen sker i store cementtanke og store egefade, der sikrer, at egepræget ikke overstråler vinens egen personlighed. Herefter lagres vinen i 18 måneder på nye franske egefade og hviler to måneder på cementtanke, inden den tappes på flaske.
 
Farven er dyb og granatrød, mens duften er fyldig og præget af blommer, brombærmarmelade, læder, viol og med krydrede og røgede nuancer. Smagen er koncentreret og fedmefuld med noter af søde bær, krydderi og kanel.
 
Robert Parker
The nose of the 2019 ÀN is super oaky and smoky, with notes of smoked bacon, fried corn and sawdust. There is a core of flowers, red berries and wild herbs encapsulated in oak aromas and flavors and a palate dominated by oak flavors and abundant tannins. It's mostly Callet with some 5% Mantonegro and Fogoneu, and it has 13.5% alcohol and mellow acidity but is completely dominated by the élevage. For fans of oaky reds. 19,800 bottles produced. It was bottled in June 2021.