Angelus 2003 75CL

3.695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Angelus 2003 Saint-Émilion 75CL
98 Robert Parker

Robert Parker
I had this wine from my cellar, as well as at a tasting in Zurich in February of 2015. It is one of the handful of 2003s I bought from the Right Bank of Bordeaux in this vintage. Angelus really nailed the vintage, and has produced a fully mature wine that’s truly strutting its stuff. Dense, bluish/purple, it offers gorgeous notes of espresso roast, blackberry and blueberry liqueur, acacia flowers and a touch of chocolate. It is full-bodied, opulent and seems close to full maturity, as it is evolving quickly. The wine is full-bodied, rich and should be drunk over the next decade.

Hos Château Angélus er vi i det fineste af det fineste Bordeaux. Lidt vest for byen St. Emillion holder Hubert de Bouard de Laforest til sammen med sin fætter Jean-Bernard Grenie, og de to står i spidsen for denne Premier Grand Cru-producent, hvor de lægger mere end kræfter og passion i arbejdet. For dem er der tale om et livsværk, og de skaber vine, som når helt derop, hvor de internationale eksperter er ved at løbe tør for ord. Det udmærker sig blandt andet ved, at deres hovedvin siden 2012, er én af de blot fire vine der kan klassificeres som 1er Grand Cru Classé A.

Familien de Bouard, der ejer Château Angélus, har været i Bordeaux i 700 år. Som vinslot er Angélus dog af nyere dato, og det var først i 1989, med Hubert de Bouards overtagelse, at vineventyret for alvor begyndte. Området strækker sig over 57,8 ha., hvor det ligger som et naturligt amfiteater på en sydvendt skråning af Saint-Emilion. Her er sommertemperaturerne koncentreret, og væksten starter derfor tidligere. Jorden drænes naturligt af skråningen. Vinstokkesorterne fordeles efter jordtyperne: Merlot på bakken, hvor der er mere ler, og Cabernet Franc ved foden af bakken, hvor jorden er lunere mere sandet.
Chateau Angélus præsterer vine, der holder et skyhøjt niveau, og de bør ikke drikkes, før de har lagret mindst fem år.