Angelus 2000 75CL

8.745,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Angelus 2000 Saint-Émilion 75CL
99 Robert Parker

Robert Parker: 99P
Approaching perfection, this wine is inky, bluish/purple-colored to the rim, offering up notes of incense, blueberry and blackberry liqueur, licorice, graphite and spring flowers. A touch of roasted espresso bean is also present. The wine has great concentration, a magnificent, full-bodied mouthfeel, stunning purity, and well-integrated acidity, tannin, alcohol and wood. This beauty seems to be in mid-adolescence with at least 25-30 years of life ahead.

Hos Château Angélus er vi i det fineste af det fineste Bordeaux. Lidt vest for byen St. Emillion holder Hubert de Bouard de Laforest til sammen med sin fætter Jean-Bernard Grenie, og de to står i spidsen for denne Premier Grand Cru-producent, hvor de lægger mere end kræfter og passion i arbejdet. For dem er der tale om et livsværk, og de skaber vine, som når helt derop, hvor de internationale eksperter er ved at løbe tør for ord. Det udmærker sig blandt andet ved, at deres hovedvin siden 2012, er én af de blot fire vine der kan klassificeres som 1er Grand Cru Classé A.

Familien de Bouard, der ejer Château Angélus, har været i Bordeaux i 700 år. Som vinslot er Angélus dog af nyere dato, og det var først i 1989, med Hubert de Bouards overtagelse, at vineventyret for alvor begyndte. Området strækker sig over 57,8 ha., hvor det ligger som et naturligt amfiteater på en sydvendt skråning af Saint-Emilion. Her er sommertemperaturerne koncentreret, og væksten starter derfor tidligere. Jorden drænes naturligt af skråningen. Vinstokkesorterne fordeles efter jordtyperne: Merlot på bakken, hvor der er mere ler, og Cabernet Franc ved foden af bakken, hvor jorden er lunere mere sandet.
Chateau Angélus laver vine, der holder et skyhøjt niveau.