Angeline Monterey County Reserve Chardonnay 2018

149,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 119,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1138
149,00 Inkl. moms:
6 1138
149,00 Inkl. moms:
135,00 Inkl. moms:
12 1138
149,00 Inkl. moms:
119,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
USA Hvid California Angeline Winery 2018 75CL

Fyldig og frugtig Chardonnay fra marker i Monterey County. Tågen og den kølige havluft fra Monterey Bay gør at druerne hænger længere, før de bliver høstet, men til gengæld når en smagsintensitet der siger spar to. 

Winemaker Bill Batchelor vælger at presse de håndplukkede klaser uden at afstilke. Vinen har gennemgået både en første og anden fermentering og er derefter modnet i 7 måneder på druekvaset i franske egefade, hvoraf 30% var nye.

Farven er flot lys gylden og næsen melder især om moden gul pære, ananas, honingmelon, æbleblomster og vanilje. Smagen er til den fyldige side, men føles ren og i fuld balance, mens duftens noter transformerer sig på tungen og i ganen. Bare en super indbydende lige-ud-ad-landevejen Chardonnay til hverdagen, men siger heller ikke nej til en fest.

Manden bag Angeline Winery er ingen ringere end en af Californiens helt store vin-entreprenører Courtney Benham. Manden har gennem tiden søsat en hel håndfuld af vin-brands alle med stor succes. Eksempelvis genoplivede han et af Californiens helt store navne – Martin Ray - der havde været inaktivt siden 1972. Men Benham købte brandet og gik all in på at give Martin Ray en ny storhedstid, hvilket man må sige, han er lykkedes med.

I 1990 fik han tanken om at skabe langt bedre hverdagsvine fra Californien. Projektet blev til Angeline Winery, hvor han har fået samlet et stærkt hold og skabt tætte relationer til vinbønder, som han ved producerer på det rette høje niveau.

Vinene fra Angeline produceres på Benhams egen super moderne facilitet, som også står for Martin Ray vinene. Bæredygtighed står meget højt på dagsordenen, så der er fuld fokus på solenergi, genanvendelighed og vandforbrug.

Angeline kommer både med røde og hvide hverdagsvine på et imponerende niveau. Konceptet er enkeltdrue-vine, men hvor druerne ofte kommer fra flere forskellige steder i Californien og derfor bidrager med noget forskelligt – intensitet, elegance, blødhed, aroma og smag. De sidste 10 år er det Bill Batchelor, der er winemaker hos Angeline. Man må sige at han er lykkedes med at føre Benhams vision ud i livet på bedste vis. Det er vitterligt hverdagsvine på et nyt og sjovere niveau.