Andrew Will Winery Two Blondes 2014 75CL

495,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2531
495,00 Inkl. moms:
6 2531
495,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
12 2531
495,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Washington Andrew Will 2014 Columbia Valley 75CL
94 Robert Parker
94 Jeb Dunnuck

Herlig frisk og aromatisk blend fra winemaker Chris Camardas egen vinmark Two Blondes, der ligger i kølige omgivelser i Yakima Valley. I 2014-årgangen indgik 56% Merlot, 20% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon og 9% Malbec. Vinen blev modnet i 18 måneder på franske egefade, hvoraf 35% var nye.

I duften finder du især røde kirsebær, røde blommer, boysenbær, kakaopulver og våde sten.  Smagen kommer med røde kirsebær og solmodne ribs sammen med cassis, blyant, tobak og krydderier. Hele oplevelsen munder ud i en lang og elegant finish med friske tanniner, der holder smukt sammen på det hele

Er klart trådt ind i sit drikkevindue, men bliver derinde 8-10 år endnu. Klassevin.

Robert Parker
Another beautiful wine is the roughly 600-case 2014 Two Blondes Vineyard. A blend of 56% Merlot, 20% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon and 9% Malbec, it's a sweetly fruited, supple, downright sexy red that offers loads of cassis, graphite, licorice and hints of leafy herbs. Big, ripe and concentrated, with a great texture (it's more elegant and seamless than the Ciel du Cheval), it will drink beautifully for two decades.

Winemaker Chris Camarda er manden bag Andrew Will Winey i Washington State. Hans historie er en anelse anderledes i forhold til, hvad man ellers hører. Han kommer eksempelvis ikke fra en vinfamilie. Han har heller ikke skabt sig en formue på noget andet og så kastet sig over vinproduktion. Chris Carmada startede derimod i restaurationsbranchen i Seattle, hvor han blev mere og mere optaget af vin. Han nåede i 1987 et punkt, hvor han fik lyst til at lave vin selv og gik i gang i en stor garage. Det kunne dårligt blive mere basic og første år, var ifølge Camarda selv en ommer. Næste år havde han dog lært af sine fejl og skabte en vin, der gav ham mod på meget mere. 

I 1989 rykkede han derfor til Washington State og grundlagde Andrew Will Winery, som er opkaldt efter nevøen Andrew og sønnen Will. De første år måtte han arbejde ved siden af for at få råd til nye investeringer i både jord og produktionsforhold. Men hans vine nåede hurtigt nogle højder, der gjorde at han kunne koncentrere sig fuldt ud om vinproduktionen. I dag ejer han selv marken Two Blondes og har part i Champoux Vineyard. Derudover henter han druer fra Discovery Vineyard og Ciel du Cheval Vineyard.

Camarda fokuserer især på enkeltmarksvine, som samtidige er blends. Alle hans vine modner mellem 18 og 21 måneder på franske egefade og modner yderligere et år på flaske inden frigivelse. Druetyperne er meget de samme, som du finder i rød Bordeaux, men Camardas kick er ikke at kopiere Bordeaux, men at fremhæve det særlige ved Washington State frem, hvor både klima og terroir er anderledes end både i Bordeaux og Californien. Det er han i dén grad lykkedes med og verdens førende vinanmeldere, har nu også fået øjnene op for Camarda og hans team.

Vi deler begejstringen fuldt ud og klapper i vores små, fede næver over, at det er lykkedes os at få nogle af hans vine her til. Der produceres kun rundt 4.500 kasser om året og langt det meste bliver revet væk af staternes førende restauranter og vinpushere. Med andre ord … vent ikke for længe, hvis du vil smage, hvad Chris Camarda kan i dag, her 32 år efter han startede ud i en garage.