Andrew Will Winery Red Wine Champoux Vineyard 2014 75CL

549,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 439,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2532
549,00 Inkl. moms:
6 2532
549,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
12 2532
549,00 Inkl. moms:
439,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Washington Andrew Will 2014 Columbia Valley 75CL
94+ Robert Parker

En fløjlsblød blend inspireret af de bedste vine fra Saint-Emilion. Winemaker Chris Camarda har her blandet 43% Merlot med 33% Cabernet sauvignon plus 22% Cabernet Franc hentet fra Champoux Vineyards, der regnes blandt de allerbedste i Washington State.

Vinen har modnet hele 21 måneder på franske egefade, hvoraf 35% var helt nye. Resultatet er forrygende. Og smagt blindt kunne man snildt komme til at skyde på vine, der koster minimum det dobbelte.

Farven er dyb rubinrød og skjuler en fantastisk aroma af solbær, brombær, cassis, eg og vilde blomster. Smagen åbner op for gavmilde mængder af solbær, kirsebær, mokka, tobak, krydderier og strejf af vanilje.  

På toppen nu og de næste 10 år.

Robert Parker
More fresh and lively than the Ciel du Cheval, the 2014 Champoux Vineyard has sensational purity in its lifted bouquet of cassis, black raspberries, violets and spring flowers. There's a touch of graphite that develops with time in the glass; it has fine, polished tannin and an elegant, silky texture. It doesn't have the heft of the Ciel du Cheval but shines for its purity and elegance.

Readers looking for classic, age-worthy Washington state Bordeaux blends need look no further than this terrific estate. As always, they release a few appellation blends (Esploso and Sorella) and numerous single vineyard wines (Champoux, Ciel du Cheval, Mays’ and Two Blondes). The wines show singular characters and have broad drink windows.

Winemaker Chris Camarda er manden bag Andrew Will Winey i Washington State. Hans historie er en anelse anderledes i forhold til, hvad man ellers hører. Han kommer eksempelvis ikke fra en vinfamilie. Han har heller ikke skabt sig en formue på noget andet og så kastet sig over vinproduktion. Chris Carmada startede derimod i restaurationsbranchen i Seattle, hvor han blev mere og mere optaget af vin. Han nåede i 1987 et punkt, hvor han fik lyst til at lave vin selv og gik i gang i en stor garage. Det kunne dårligt blive mere basic og første år, var ifølge Camarda selv en ommer. Næste år havde han dog lært af sine fejl og skabte en vin, der gav ham mod på meget mere. 

I 1989 rykkede han derfor til Washington State og grundlagde Andrew Will Winery, som er opkaldt efter nevøen Andrew og sønnen Will. De første år måtte han arbejde ved siden af for at få råd til nye investeringer i både jord og produktionsforhold. Men hans vine nåede hurtigt nogle højder, der gjorde at han kunne koncentrere sig fuldt ud om vinproduktionen. I dag ejer han selv marken Two Blondes og har part i Champoux Vineyard. Derudover henter han druer fra Discovery Vineyard og Ciel du Cheval Vineyard.

Camarda fokuserer især på enkeltmarksvine, som samtidige er blends. Alle hans vine modner mellem 18 og 21 måneder på franske egefade og modner yderligere et år på flaske inden frigivelse. Druetyperne er meget de samme, som du finder i rød Bordeaux, men Camardas kick er ikke at kopiere Bordeaux, men at fremhæve det særlige ved Washington State frem, hvor både klima og terroir er anderledes end både i Bordeaux og Californien. Det er han i dén grad lykkedes med og verdens førende vinanmeldere, har nu også fået øjnene op for Camarda og hans team.

Vi deler begejstringen fuldt ud og klapper i vores små, fede næver over, at det er lykkedes os at få nogle af hans vine her til. Der produceres kun rundt 4.500 kasser om året og langt det meste bliver revet væk af staternes førende restauranter og vinpushere. Med andre ord … vent ikke for længe, hvis du vil smage, hvad Chris Camarda kan i dag, her 32 år efter han startede ud i en garage.