Andrew Will Winery Red Wine Cabernet Sauvignon Mays Discovery 2014

490,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2530
490,00 Inkl. moms:
6 2530
490,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
12 2530
490,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Washington Andrew Will 2014 Columbia Valley 75CL
91 Wine Spectator
91+ Vinous

Super elegant ren Cabernet Sauvignon fra Milo and Kay May's Discovery vinmark, der ligger på en bjergskråning med udsigt til Columbia River. Marken blev beplantet i 2005, så det er ikke områdets ældste – men til gengæld en af de absolut bedste.

Winemaker Chris Camarda har nærmest vanen tro modnet vinen 18 måneder på franske egefade, hvoraf 35% var nye. Resultatet er en mørkviolet vin der nærmest oser af klasse. Duften er intens og byder på masser af brombær og mørke blommer der bliver ledsaget af cedertræ, lakrids og vanilje. Smagen lukker på bedste vis op for solmodne kirsebær, blommer, knuste sten, læder og noter af cedertræ.

Er klar til at tage r… på dig nu, men har masser af gode år i sig endnu. Til gengæld blev der kun produceret små 400 kasser. Så du skal nok skynde dig med at få nallerne i nogle af dem.

Vinous
Bright red-ruby. Sexy aromas of dark berries, violet and graphite, plus a whiff of cocoa powder that must be from the Taransaud barrels. Suave, intense and juicy if a bit smaller-scaled; more about savory soil tones than primary fruit, and showing little in the way of easy sweetness today. But then that’s hardly surprising for this late-ripening site along the river in a very cool growing season. Finishes saline, classically dry and youthfully tight, with very good length.

Winemaker Chris Camarda er manden bag Andrew Will Winey i Washington State. Hans historie er en anelse anderledes i forhold til, hvad man ellers hører. Han kommer eksempelvis ikke fra en vinfamilie. Han har heller ikke skabt sig en formue på noget andet og så kastet sig over vinproduktion. Chris Carmada startede derimod i restaurationsbranchen i Seattle, hvor han blev mere og mere optaget af vin. Han nåede i 1987 et punkt, hvor han fik lyst til at lave vin selv og gik i gang i en stor garage. Det kunne dårligt blive mere basic og første år, var ifølge Camarda selv en ommer. Næste år havde han dog lært af sine fejl og skabte en vin, der gav ham mod på meget mere. 

I 1989 rykkede han derfor til Washington State og grundlagde Andrew Will Winery, som er opkaldt efter nevøen Andrew og sønnen Will. De første år måtte han arbejde ved siden af for at få råd til nye investeringer i både jord og produktionsforhold. Men hans vine nåede hurtigt nogle højder, der gjorde at han kunne koncentrere sig fuldt ud om vinproduktionen. I dag ejer han selv marken Two Blondes og har part i Champoux Vineyard. Derudover henter han druer fra Discovery Vineyard og Ciel du Cheval Vineyard.

Camarda fokuserer især på enkeltmarksvine, som samtidige er blends. Alle hans vine modner mellem 18 og 21 måneder på franske egefade og modner yderligere et år på flaske inden frigivelse. Druetyperne er meget de samme, som du finder i rød Bordeaux, men Camardas kick er ikke at kopiere Bordeaux, men at fremhæve det særlige ved Washington State frem, hvor både klima og terroir er anderledes end både i Bordeaux og Californien. Det er han i dén grad lykkedes med og verdens førende vinanmeldere, har nu også fået øjnene op for Camarda og hans team.

Vi deler begejstringen fuldt ud og klapper i vores små, fede næver over, at det er lykkedes os at få nogle af hans vine her til. Der produceres kun rundt 4.500 kasser om året og langt det meste bliver revet væk af staternes førende restauranter og vinpushere. Med andre ord … vent ikke for længe, hvis du vil smage, hvad Chris Camarda kan i dag, her 32 år efter han startede ud i en garage.