Andrew Will Winery Sorella 2014 75CL

649,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 525,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2533
649,00 Inkl. moms:
6 2533
649,00 Inkl. moms:
585,00 Inkl. moms:
12 2533
649,00 Inkl. moms:
525,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Washington Andrew Will 2014 Columbia Valley 75CL
97 Jeb Dunnuck
97 Robert Parker

Flagskibet fra Andrew Will og det er vitterligt en super Bordeaux blend, som Chris Camarda og hans team her har skruet sammen af 74% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot, 11% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot og 2% Malbec. Druerne Kommer fra Champoux Vineyard, der er en af de absolut bedste i Horse Heaven Hills syd for Columbia River i Washington State.

Vinen har fået 18 måneder på egefade og fremstår med en dybde og elegance, der er fremragende Bordeaux værdig … men med Washington State i god behold. Duften åbner op for solbær, blåbær, blommer plus en anelse eukalyptus og lakrids. I munden dominerer brombær og blåbær sammen med noter af chokolade, sveske og cassis før en lang og mineralsk finish træder ind på scenen.

Drikkeklar nu, men holder uden problemer storformen 10 år endnu.

Robert Parker
The deep inky colored 2014 Sorella checks in as a Cabernet Sauvignon-dominated blend that includes 11% each of Merlot and Cabernet Franc, with tiny amounts of Petit Verdot and Malbec. Cassis, smoked earth, graphite and chocolate all emerge from this rich, full-bodied, concentrated, gorgeously layered beauty that has sweet tannin, beautiful purity and a great finish. This is a sensational wine, and it’s going to be interesting to see how this stacks up with the 2007 and 2012 at maturity. 612 cases.

Winemaker Chris Camarda er manden bag Andrew Will Winey i Washington State. Hans historie er en anelse anderledes i forhold til, hvad man ellers hører. Han kommer eksempelvis ikke fra en vinfamilie. Han har heller ikke skabt sig en formue på noget andet og så kastet sig over vinproduktion. Chris Carmada startede derimod i restaurationsbranchen i Seattle, hvor han blev mere og mere optaget af vin. Han nåede i 1987 et punkt, hvor han fik lyst til at lave vin selv og gik i gang i en stor garage. Det kunne dårligt blive mere basic og første år, var ifølge Camarda selv en ommer. Næste år havde han dog lært af sine fejl og skabte en vin, der gav ham mod på meget mere. 

I 1989 rykkede han derfor til Washington State og grundlagde Andrew Will Winery, som er opkaldt efter nevøen Andrew og sønnen Will. De første år måtte han arbejde ved siden af for at få råd til nye investeringer i både jord og produktionsforhold. Men hans vine nåede hurtigt nogle højder, der gjorde at han kunne koncentrere sig fuldt ud om vinproduktionen. I dag ejer han selv marken Two Blondes og har part i Champoux Vineyard. Derudover henter han druer fra Discovery Vineyard og Ciel du Cheval Vineyard.

Camarda fokuserer især på enkeltmarksvine, som samtidige er blends. Alle hans vine modner mellem 18 og 21 måneder på franske egefade og modner yderligere et år på flaske inden frigivelse. Druetyperne er meget de samme, som du finder i rød Bordeaux, men Camardas kick er ikke at kopiere Bordeaux, men at fremhæve det særlige ved Washington State frem, hvor både klima og terroir er anderledes end både i Bordeaux og Californien. Det er han i dén grad lykkedes med og verdens førende vinanmeldere, har nu også fået øjnene op for Camarda og hans team.

Vi deler begejstringen fuldt ud og klapper i vores små, fede næver over, at det er lykkedes os at få nogle af hans vine her til. Der produceres kun rundt 4.500 kasser om året og langt det meste bliver revet væk af staternes førende restauranter og vinpushere. Med andre ord … vent ikke for længe, hvis du vil smage, hvad Chris Camarda kan i dag, her 32 år efter han startede ud i en garage.