Anakota Helena Montana Vineyard Cabernet Sauvignon 2019
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 1.749,00 kr. | |
6 | 1.749,00 kr. | 1.399,00 kr. |
Intet mindre end forrygende. Vigneron Pierre Saillan bringer selv Margaux på banen, når snakken falder på denne vin … og vi forstår så glimrende, hvad han mener. Men regionen Knights Valley, som stokkene har rødderne nede i er alt andet end friseret venstre bred i Bordeaux. Det er råt og knoldet terræn med træer og stejle skrænter. Og selvom om området har skabt en lang række topvine, er det stadig ukendt for de fleste.
Stik snuden ned til den mørke vin og glæd dig til den fantastiske duft af brombær, solbær, violer, chokolade, lakrids og krydderier. Smagen er klart til den fyldige og intense side med mørke kirsebær, brombær, laurbærblade, cigar, kanel og vanilje fra egefadene.
Kan nydes med stort N nu, men udvikler sig uden tvivl yderligere hen over de næste 10 år og holder formen i endnu 10. Klasse!
Intet mindre end forrygende. Vigneron Pierre Saillan bringer selv Margaux på banen, når snakken falder på denne vin … og vi forstår så glimrende, hvad han mener. Men regionen Knights Valley, som stokkene har rødderne nede i er alt andet end friseret venstre bred i Bordeaux. Det er råt og knoldet terræn med træer og stejle skrænter. Og selvom om området har skabt en lang række topvine, er det stadig ukendt for de fleste.
Stik snuden ned til den mørke vin og glæd dig til den fantastiske duft af brombær, solbær, violer, chokolade, lakrids og krydderier. Smagen er klart til den fyldige og intense side med mørke kirsebær, brombær, laurbærblade, cigar, kanel og vanilje fra egefadene.
Kan nydes med stort N nu, men udvikler sig uden tvivl yderligere hen over de næste 10 år og holder formen i endnu 10. Klasse!
Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.
Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.
Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.
I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat.
Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.
Land | USA |
---|---|
Producent | Anakota |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Sonoma County |
Sub distrikt | Knights Valley |
Årgang | 2019 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
Deep ruby, the 2019 Cabernet Sauvignon Helena Montana Vineyard offers its cassis aromas slowly, continually unfolding to accents of lavender, cured meats, chargrill, coffee and loads of savory spices. Matured 12 months in 70% new French oak, the palate is surprisingly lifted and silky, soaring with youthful fruit and spices, focused acidity and a streak of graphite driving the long finish. 1,379 cases were made. Hélène Seillan notes that the oak is sourced from about 15 different forests in France, and its singular, spicy, integrated oak is part of what makes this 100% Cabernet Sauvignon so distinctive.
Jeb Dunnuck
Incredibly spicy and aromatic with pumice and cloves. Pops out of the glass. Cedar, too. Full-bodied with soft, polished tannins adding tension and creaminess. Long and beautiful. All about class and breeding. Try after 2025.