Anakota Helena Dakota Vineyard Cabernet Sauvignon 2018

SKU
7017
1.195,00 kr. v. 6 stk. 1.395,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
11.395,00 kr.
61.395,00 kr.1.195,00 kr.

Endnu et fantastisk værk fra vigneron Pierre Saillans næver. Den mand kan bare noget helt særligt og skaber år efter år vine, der roder rundt oppe mellem 95 og 100 points. Her er vi ude i ren Cabernet Sauvignon fra Dakota Vineyard i Sonoma County.

Efter presning og gæring fik vinen lov at modne 13 måneder på franske egefade, hvoraf 70% var helt nye. Ud er kommet en kraftig men super elegant sag, som ifølge Pierre selv giver mindelser om øverste hylde i Paulliac.

Næsen melder begejstret om brombærlikør, tørrede solbær, violer, Ceylon-te, røde roser, tobaksblade og lette strejf af mentol. Smagen er silkeblød og kommer især med mørk frugt, sorte trøfler, anis, cigarkasse og nelliker. Balancen er perfekt og finishen uforglemmelig. Allerede en fryd men med to stolte artier foran sig.

 

Endnu et fantastisk værk fra vigneron Pierre Saillans næver. Den mand kan bare noget helt særligt og skaber år efter år vine, der roder rundt oppe mellem 95 og 100 points. Her er vi ude i ren Cabernet Sauvignon fra Dakota Vineyard i Sonoma County.

Efter presning og gæring fik vinen lov at modne 13 måneder på franske egefade, hvoraf 70% var helt nye. Ud er kommet en kraftig men super elegant sag, som ifølge Pierre selv giver mindelser om øverste hylde i Paulliac.

Næsen melder begejstret om brombærlikør, tørrede solbær, violer, Ceylon-te, røde roser, tobaksblade og lette strejf af mentol. Smagen er silkeblød og kommer især med mørk frugt, sorte trøfler, anis, cigarkasse og nelliker. Balancen er perfekt og finishen uforglemmelig. Allerede en fryd men med to stolte artier foran sig.

 

Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.

Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.

Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.

I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat. 

Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.

Faktablad
LandUSA
Producent Anakota
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktSonoma County
Sub distriktKnights Valley
Årgang2018
Volume75CL
DruerCabernet Sauvignon
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
Made from 100% Cabernet Sauvignon, the 2018 Cabernet Sauvignon Helena Dakota Vineyard was aged for 12 months in 100% new French oak. Deep garnet-purple in color, it has a profound yet slightly broody nose to begin, slowly unfurling to reveal wonderfully fragrant notes of wild blueberries, black cherries, dark chocolate and warm cassis, followed by nuances of garrigue, violets, tar and licorice plus a touch of wet stones. Medium to full-bodied, the palate has gorgeous velvety tannins and finely knit freshness supporting generous black and blue fruits, finishing very long and achingly fragrant. Wow. 1,000 cases were made

Jeb Dunnuck
The 2018 Cabernet Sauvignon Helena Dakota Vineyard is even more concentrated and dense, with a massive core of ripe blackcurrants, crushed stone, leather, tobacco, spicy oak, and graphite, and it has this burning ember-like character that reminds me of a great Hermitage. More medium to full-bodied on the palate, it has remarkable balance, ultra-fine tannins, a great spine of acidity, and one heck of a finish. As with the Helena Montana Vineyard, it's a baby that needs at least 4-5 years of bottle age and will have 30+ years of longevity. It's on par with the finest Bordeaux blends coming out of California today.

Du vil også kunne lide
  1. Abreu Thorevilos Cabernet Sauvignon 2014
    Abreu Thorevilos Cabernet Sauvignon 2014

    Vingården Thorevilos producerer nogle af verdens mest enestående vine, men alligevel indgår den ikke i...

    5.995,00 kr. v. 1 stk. 4.995,00 kr. v. 3 stk.