Anakota Cabernet Sauvignon Helena Montana Vineyard 2017 75CL

1.095,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 895,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5912
1.095,00 Inkl. moms:
6 5912
1.095,00 Inkl. moms:
895,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Anakota 2017 Sonoma County 75CL
96 Robert Parker

Intet mindre end forrygende. Vigneron Pierre Saillan bringer selv Margaux på banen, når snakken falder på denne vin … og vi forstår så glimrende, hvad han mener. Men regionen Knights Valley, som stokkene har rødderne nede i er alt andet end friseret venstre bred i Bordeaux. Det er råt og knoldet terræn med træer og stejle skrænter. Og selvom om området har skabt en lang række topvine, er det stadig ukendt for de fleste.

Stik snuden ned til den mørke vin og glæd dig til den fantastiske duft af brombær, solbær, violer, chokolade, lakrids og krydderier. Smagen er klart til den fyldige og intense side med mørke kirsebær, brombær, laurbærblade, cigar, kanel og vanilje fra egefadene.

Kan nydes med stort N nu, men udvikler sig uden tvivl yderligere hen over de næste 10 år og holder formen i endnu 10. Klasse!

Robert Parker
The 2017 Cabernet Sauvignon Helena Dakota Vineyard, bottled six months ago, is very deep purple-black in color. Red roses waft sensuously, provocatively out of the glass, taking center stage until the notes of kirsch, blackberries and black raspberries come through, followed by Ceylon tea and forest floor. The palate is medium-bodied, very freshly perfumed and drop-dead gorgeous in the mouth, with a firm, grainy frame and long, mineral-laced finish. 900 cases produced.

Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.

Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.

Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.

I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat. 

Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.