Alto Moncayo Veraton Garnacha 2018

SKU
5955
199,00 kr. v. 12 stk. 249,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1249,00 kr.
12249,00 kr.199,00 kr.

Det er ikke kun i Australien at Chris Ringland slår sine folder. Den modne herre som et par gange er kåret til Australiens bedste winemaker og har leveret flere 100p vine, er ligeledes med på holdet hos Bodegas Alto Moncayo i Campo de Borja i Spanien, som står bag bl.a. Veraton, Aqulion og selve Alto Moncayo vinen.

Regionen Campo de Borja, har det helt rette klime for fuldmodne og saftige Garnacha druer og når vinstokkene samtidigt er ca. 50 år gamle, så er råmaterialet virkeligt godt. Og når ekspertisen fra Chris Ringland så lige kommer ind over, så bliver resultatet bare tæske lækker og uimodståeligt godt.

Vinen er fed, lækker og intens. Lige fra du skænker denne i glasset vælter det op med fuldfede skov- og brombær som gøres med selskab af intens lakrids og lækre krydderier. De amerikanske fade, som Chris Ringland benytter til ca. 40% af produktionen af Veraton, bidrager med svag sødme og vanilje og de franske fade som resten af vinen ligger på, bidrager med rygrad og strengente toner så vinen stadigt holder lidt af sin europæiske profil og ikke bliver for oversøisk i stilen.

Husk dekantering....

Det er ikke kun i Australien at Chris Ringland slår sine folder. Den modne herre som et par gange er kåret til Australiens bedste winemaker og har leveret flere 100p vine, er ligeledes med på holdet hos Bodegas Alto Moncayo i Campo de Borja i Spanien, som står bag bl.a. Veraton, Aqulion og selve Alto Moncayo vinen.

Regionen Campo de Borja, har det helt rette klime for fuldmodne og saftige Garnacha druer og når vinstokkene samtidigt er ca. 50 år gamle, så er råmaterialet virkeligt godt. Og når ekspertisen fra Chris Ringland så lige kommer ind over, så bliver resultatet bare tæske lækker og uimodståeligt godt.

Vinen er fed, lækker og intens. Lige fra du skænker denne i glasset vælter det op med fuldfede skov- og brombær som gøres med selskab af intens lakrids og lækre krydderier. De amerikanske fade, som Chris Ringland benytter til ca. 40% af produktionen af Veraton, bidrager med svag sødme og vanilje og de franske fade som resten af vinen ligger på, bidrager med rygrad og strengente toner så vinen stadigt holder lidt af sin europæiske profil og ikke bliver for oversøisk i stilen.

Husk dekantering....

Alto Moncayo er en anerkendt vinproducent fra det spanske vinområde Campo de Borja, beliggende i Aragón-regionen. Kendt for sine fremragende rødvine, fokuserer Alto Moncayo primært på at producere vine fra Garnacha-druen, som trives i den lokale terroir. Virksomheden blev grundlagt i 2002 af Javier Zaccagnini, der ønskede at udnytte det store potentiale i Garnacha-druer fra denne historiske vinregion.

Alto Moncayo er især berømt for sine kraftfulde og komplekse vine, der ofte præsenterer intense smagsnoter af mørke bær, krydderier og subtile jordagtige elementer. Vinene gennemgår en omhyggelig vinificeringsproces, der inkluderer maceration, malolaktisk fermentation og lagring i franske egefade. Dette bidrager til vinernes strukturelle dybde og rigdom, samt fremhæver de karakteristiske egenskaber af Garnacha-druen.

Alto Moncayo fortsætter med at spille en vigtig rolle i at fremhæve det unikke potentiale i Campo de Borja-regionen og bidrager til den stigende anerkendelse af Garnacha som en af de store druesorter i Spanien. Vinfremstillingsmetoderne og den dedikation, der ligger bag produktionen, sikrer, at hver flaske Alto Moncayo-vin reflekterer den særlige karakter og kvalitet af området.

Faktablad
Guia Penin92
LandSpanien
Producent Alto Moncayo
RegionAragon
DistriktCampo De Borja
Årgang2018
Volume75CL
DruerGarnacha
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

James Suckling
A 100% garnacha with aromas of dark cherries, plums, raisins, sweet spices and cigar box. It’s full-bodied with chewy tannins. Rich, ripe and velvety with a flavorful, spicy finish. Drink now or hold.

Vinous
Brilliant purple. Intensely perfumed, spice-tinged black and blue fruits, vanilla, candied flowers and cola on the nose, along with a smoky element that builds with air. Broad and fleshy on entry, offering juicy cherry cola, blueberry and mocha flavors sharpened by a jolt of spicy white pepper. Strongly echoes the blue fruit and spice notes on the very long, focused finish, which features lingering floral and mineral flourishes.

Du vil også kunne lide