Alter Ego de Palmer 2015 37,5CL

445,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Palmer 2015 Margaux 37,5CL
91 Robert Parker
94 Wine Enthusiast
95 Falstaff Magazine
94 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Robert Parker 91P
Composed of 52% Merlot, 42% Cabernet Franc and 6% Petit Verdot, the 2015 Alter Ego de Palmer has a medium to deep garnet-purple color and gorgeous nose of ripe plums, cassis and crushed cherries with touches of incense, lavender and chocolate box. Medium-bodied, very finely crafted and vivacious in the mouth, it finishes with great elegance and finesse.

Der hersker bred enighed om, at Château Palmer er det eneste slot i kommunen Margaux, som reelt kan konkurrere kvalitetsmæssigt med Château Margaux. Château Palmers historie går tilbage til 1814, hvor en engelsk general ved navn Charles Palmer steg på diligencen fra Paris til Bordeaux. Overfor ham sad en efter sigende smuk, men ulykkelig enke, som havde været i hovedstaden for at afhænde sit vinslot. Det var ikke lykkedes hende at finde en køber, hvilket hun beklagede sig over til den britiske gentleman. Hvorvidt det skyldtes enkens udseende, hendes talegaver eller generalens ædelmodighed vides ikke, men da de to steg af diligencen i Bordeaux, var Mr. Palmer blevet ejer af et vinslot og enkens likvide situation var forbedret i allerhøjeste grad.

Château Palmer fremstår i dag som et af de mest perfektionistiske vinslotte i hele Bordeaux. Især siden 1960’erne har man fremstillet vine af ekstremt høj og stabil kvalitet, som i flere årgange har fået selv vine fra 1. Cru-slotte til at blegne. I 2006 blev Thomas Duroux hyret ind som manager og vinmager, og det har givet det i forvejen beundringsværdige vinslot, et ekstra gear.

Thomas Duroux og hans team begyndte i 2008 at eksperimentere med økologi, og nu har de gennemført en fuldstændig omlægning til biodynamisk produktion. I 2011 besluttede man at målet var biodynamisk produktion og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper, hvilket har ført til en formel certificering i 2017.

Det der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op.

Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning. Seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene. På vingården, eksperimenteres der også med lydbølgemaskiner der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene, og forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl.

Château Palmer er med god grund blevet verdensberømt for sine usædvanligt maskuline og exceptionelt lagringsværdige vine.