Abreu Thorevilos Cabernet Sauvignon 2013 75CL

5.995,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 4.995,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4558
5.995,00 Inkl. moms:
3 4558
5.995,00 Inkl. moms:
4.995,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Abreu Vineyards 2011 Napa Valley 750
100 Galloni
100 Robert Parker
100 Jeff Leve
100 Cellartracker

Vingården Thorevilos producerer nogle af verdens mest enestående vine, men alligevel indgår den ikke i en officiel AVA – altså hvad der svarer til det franske AOC.  Marken ligger mellem St. Helena og Howell Mountain, og David Abreu ejer den i fællesskab med Ric forman. Allerede som barn var Thorevilos et af David Abreus yndlingssteder, selv om der den gang ikke var nogen vinstokke, men kun skov. I dag er det jordbunden, der optager ham, og denne mark har en meget sammensat geologi med hvide og let-nedbrydelige tuf-mineraler kombineret med orangebrune småsten.

Vinmarken er beliggende i 250 meters højde, og den har samme klare identitet som et burgundisk Clos, men er i dette tilfælde indrammet af nåleskove og ikke af stenmure. ”Marken er lidt af enegænger,” siger David Abreu. Da grænserne for AVA’en blev defineret, kunne han sagtens have argumenteret for at få Thorevilos inkluderet i den officielle klassifikation. ”Men det ville ikke have gjort den ringeste forskel for hverken vin eller vingård”. Det har han så inderligt ret i, og det vil da også være umuligt at være utilfreds med en vinmark som Thorevilos, der gang på gang opnår ultimativt høje scorer. Bemærk at ALLE er enige om give vinen de 100 point i 2013.

Jeff Leve fra The Wine Cellar Insider beskriver vinen i begejstrede vendinger:  Den dybe blækkede farve i Thorevilos 2013 bliver man straks betaget af. Kraftfuld, raffineret og med ufattelig dybde fylder den munden med lag på lag af aromarigdom, der hele tider tager til og konstant bliver tilføjet nye sider.  Vinens luksuriøse struktur kombineret med dens friskhed, kompleksitet, fløjlsbløde tanniner og umådelige koncentration er en oplevelse for ganen. Thorevilos 2013 er en vin, som alle andre californiske Cabernetvine burde måle sig op imod.

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker

Robert Parker 100P
Probably one of my favorite vineyards in all of Napa Valley, even though it is not entitled to any particular AVA designation, is the steep hillside vineyard behind the luxury resort of Meadowood in St. Helena called Thorevilos. It is co-owned by David Abreu and Ric Forman. I have now tasted 16 vintages of this wine, and six and possibly seven (the 2015) have merited perfect scores, which is just mind-boggling even to someone who has been doing this for 38+ years. This wine contains a considerable quantity of Cabernet Franc (probably 30% or more, although Abreu and Grimes are never specific) and there may even be a small percentage of Petit Verdot included in the blend. This is always the most floral of the Abreu wines, but it also has what the French call je ne sais quoi, a quality that is hard to pin down. The 2013 defines what Thorevilos is all about, with copious quantities of blueberries, black raspberries, truffles, violets, crushed rock, forest floor notes and oodles of glycerin in its full-bodied, incredibly pure and amazing texture and length. It is a spectacular wine, with the cascade of fruit hiding what must be some considerable tannic clout. It’s not showing through just yet, but I suspect it will come as the wine closes down in bottle once it gets into a cold cellar. This is simply other-worldly and a tribute to all things Napa, California, and in a way, America. Drink it over the next 50+ years.

Vinous 100P
The 2013 Thorevilos is a real stunner. Deep, powerful and explosive, the 2013 possesses magnificent structure to match its vivid fruit. Deep and enveloping, the 2013 Thorevilos is an attention-grabbing wine. Crème de cassis, lavender, sage, violet, menthol, graphite, smoke and black cherry gradually flesh out in the glass, but the tannins are going to need much more time than that. Remarkably nuanced for such a big wine, the 2013 is spectacular from the very first taste. The 2013 has always been thrilling. It is all that and more today.

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.