Abreu Thorevilos Cabernet Sauvignon 2012 75CL

4.995,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 4.995,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Abreu Vineyards 2012 Napa Valley 750
98-100 Robert Parker
98 Galloni

Vingården Thorevilos producerer nogle af verdens mest enestående vine, men alligevel indgår den ikke i en officiel AVA – altså hvad der svarer til det franske AOC.  Marken ligger mellem St. Helena og Howell Mountain, og David Abreu ejer den i fællesskab med Ric forman. Allerede som barn var Thorevilos et af David Abreus yndlingssteder, selv om der den gang ikke var nogen vinstokke, men kun skov. I dag er det jordbunden, der optager ham, og denne mark har en meget sammensat geologi med hvide og let-nedbrydelige tuf-mineraler kombineret med orangebrune småsten.

Vinmarken er beliggende i 250 meters højde, og den har samme klare identitet som et burgundisk Clos, men er i dette tilfælde indrammet af nåleskove og ikke af stenmure. ”Marken er lidt af enegænger,” siger David Abreu. Da grænserne for AVA’en blev defineret, kunne han sagtens have argumenteret for at få Thorevilos inkluderet i den officielle klassifikation. ”Men det ville ikke have gjort den ringeste forskel for hverken vin eller vingård”. Det har han så inderligt ret i, og det vil da også være umuligt at være utilfreds med en vinmark som Thorevilos, der gang på gang opnår ultimativt høje scorer. 

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker

Robert Parker 
Once again, the 2012 Thorevilos struts its enormous potential. A deep purple color is accompanied by wonderfully sweet blueberry, blackberry and cassis fruit intermixed with notes of licorice, spring flowers and forest floor. Dense, full-bodied and multidimensional, this killer wine is about as good as any blend of Bordeaux varietals can be. Given the vintage’s precociousness, soft tannins and low acidity, this sensational 2012 should drink well for 25-30 years.

Galloni
The 2012 Thorevilos is deep, powerful and explosive, with massive tannins and structure that dominate. This is the most forbidding of Abreu's 2012s, so it should be cellared for at least a handful of years. All the classic Thorevilos signatures are present though. Hints of mocha, dark chocolate, espresso, crème de cassis and blackberry jam open up, but only gradually. I don't recall ever seeing the Thorevilos being this imposing.

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.