Abreu Rothwell Hyde Estate Red Wine 2015

SKU
5255
1.595,00 kr. v. 6 stk. 1.995,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
11.995,00 kr.
61.995,00 kr.1.595,00 kr.

Alle vine fra Abreu Vineyards er baserede på Cabernet Sauvignon, men er iblandet de øvrige...

Alle vine fra Abreu Vineyards er baserede på Cabernet Sauvignon, men er iblandet de øvrige klassiske Bordeaux-druer i et omfang, der varierer med vingården og årgangen. Normalt er David Abreus vine også konsekvent enkeltmarksvine, men Rothwell Hyde Estate er vinen, der bekræfter undtagelsen. Druerne kommer her fra et varierende udvalg af Abreus berømte vinmarker, såsom Thorevilos og Cappella.  Det drejer sig om frugt, som af den ene eller den anden grund ikke har passet ind i blendet af de verdensberømte cuvéer.

Abreu medtager normalt kun omkring 25 procent af den høstede frugt i sine topcuvéer, så der bliver naturnødvendigt pæne mængder druer af høj kvalitet til overs. Efter nøje selektion bliver en del af dette overskud stukket sammen til Rothwell Hyde Estate. Prisen er følgelig mere moderat, end hvad man må betale for Abreus superstjerner. Men det forhindrer ikke vinkvaliteten i at ligge overordentligt tæt på ”førstevinenes”, og samtidig får man en vin, der hurtigere bliver tilgængelig end enkeltmarkscuvéerne. Stilistisk er Rothwell Hyde skåret over Abreus velkendte læst, hvor ord som elegance, balance og finesse er i fokus og samtidig er suppleret af en rig perfekt modnet frugt og silkebløde tanniner. Det er stor vin, der giver et helt igennem autentisk indtryk af, hvad Napa Valley formår, når det gælder Cabernet-baserede vine af højeste kvalitet.

Næsen rummer grafit, trækul og dybblå frugt, der giver denne fristende vin et meget givende udtryk. Hvis nogen skulle finde nogen flasker Rothwell Hyde 2010 tilgængelig på markedet, må man ikke tøve med at købe dem ifølge Galloni. Da han smagte årgangen sammen med Abreus øvrige vine, klarede Rothwell Hyde sig flot i den hårde konkurrence og var på et ganske tilsvarende kvalitetsniveau. Blot var intensiteten en smule mindre, så den kan nydes selv efter kortere tids lagring. Det er ganske enkelt en helt igennem betagende vin.

Jeb Dunnuck
First made in 2001, the 2015 Rothwell Hyde is a complex blend from all four of the estate vineyards. It's unquestionably more forward and approachable than the single vineyards yet plays in the powerful, serious, incredibly impressive style of this estate. Blockbuster notes of blue fruits, barbecue smoke, camphor, and violets all flow to a full-bodied, thrillingly pure, flamboyant 2015 that has sweet tannins, no hard edges, and remarkable purity of fruit. It's well worth your time and money and can be drunk any time over the coming 3 decades.

 

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
Producent Abreu Vineyards
DistriktNapa Valley
Årgang2015
DruerCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
KategoriRød
Jeb Dunnuck97