Abreu Madrona Ranch 2013

6.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Abreu Vineyards 2013 Napa Valley 75CL
100 Robert Parker

David Abreus vinøse rødder skal uden tvivl søges på Madrona Ranch, der var den første mark, han faldt for og udviklede fra bunden af tilbage i 1980’erne. Området rummer betydelige højdeforskelle, og selve marken slynger sig gennem dalen med mange skift i jordbund og eksponeringsretninger. Det giver enestående varierede jordbundsforhold med Aiken-jord af vulkansk oprindelse, hvid tuf, ler og klippegrund. En så sammensat jordbund er meget krævende at dyrke vin på, men det er lykkedes for David Abreu at vende denne forskellighed til at være en markant fordel. Madrona Ranch Cabernet har en enestående kompleksitet, der opnås ved at høste små mængder af druerne af mange omgange og lade høstperioden strække over så lang tid, at modenheden er optimal på alle jordbundtyperne.

David Abreu satser næsten udelukkende på at levere enkeltmarksvine, hvor det drejer sig om at have det størst mulige udvalg af cuvéer, så man kan frembringe den ønskede vinstil år efter år. Normalt bruger man forskellige druesorter, men Madrona Ranchs store geologiske og klimatiske forskelle giver automatisk David Abreu og Brad Grimes alle de strenge at spille på, som nogen vinmager kan drømme om.

År efter år leverer Madrona Ranch da også topvine, og i 2013 nåede man den magiske trecifrede Parker-score. Her er et citat fra The Wine Advocate: Madrona Ranch 2013 opfører sig på mange måder som en moden og kompleks Premier Grand Cru Classé fra Pauillac. Den har det klassiske aromabillede med brombær, Crème de Cassis solbær og er tilsat et touch lakrids, sort trøffel og grafit. Den er næsten ufatteligt velduftende og med sin ekstreme fylde og ekstraktrigdom rummer den al den overdådige tannin, man kan ønske sig. Det er en helt igennem forbløffende vin, der er resultatet af en enestående vellykket indsats af Abreu og Grimes. Vinen består overvejende af Cabernet Sauvignon men er tilsat 35 procent Cabernet Franc plus en mindre mængde Petit Verdot. 100 point.

Robert Parker 100P
The 2013 Madrona Ranch hits the magic three-digit score. It is literally a 30- to 45-year wine in itself. It behaves like a ripe, complex first growth Pauillac, with blackberry and crème de cassis, a touch of licorice, black truffle, pen ink and graphite. Incredibly fragrant, extremely full-bodied, with abundant tannin but also enormous fruit extract and richness, it is an amazing wine and a profound effort from Abreu and Grimes.

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.