Abreu Howell Mountain Cabernet Sauvignon 2011

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Abreu Vineyards 2011 Napa Valley 75CL
96 Galloni

Da David Abreu købte sine Howell Mountain marker tilbage i år 2000, var det efter nøje overvejelser. Markerne ligger i over 600 meters højde, og de ligger dermed over tågegrænsen og yderligere er området beskyttet mod vinden af fyrre- og granskove. Jordbunden var meget sammensat og ideel til vinavl, selv om der tidligere kun havde været drevet almindeligt landbrug på området.  Det samlede areal er på 13 hektar, hvoraf kun de fem for nuværende er omlagt til vin.

Den nye mark gav Davis Abreu et særligt navn - Las Posadas - da der her var basis for at lave enkeltmarksvin.  Hverken David eller hans winemaker Brad Grimes har siden været skuffede over købet, og allerede fra første årgang var det klart, at Las Posadas kunne levere Howell Mountains bedste vine. Ikke mindst når vinmarkerne blev drevet med den fantastiske omhu og akkuratesse, som kun David Abreu praktiserer.

Vinens kant er blækmørk purpurfarvet, og den har en enestående flot næse med indtryk af morbær, intens grafit, brændt jord og ulmende trækul tilsat massive indtryk af brombær og solbær. Ovenikøbet rummer denne tankevækkende og ligefrem provokatoriske vin toner af lakrids og trøffel. Den er ekstravagant rig og med veludviklet fylde, og den giver noget, der grænser til en ud-af-kroppen-oplevelse. Vinen vil uden tvivl kun blive bedre de næste 40 til 50 år.

Vinous
The 2011 Howell Mountain is nearly as thrilling from bottle as it was from barrel. Blackberry jam, grilled herbs, mocha, espresso, violets and savory herbs are laced together in an exotic tapestry of aromas, flavors and textures. Intense, wild and powerful throughout, the Howell Mountain shows just how strong 2011 was in a handful of very select spots where farming was diligent. What a fabulous wine this is.

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker 

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.