Abreu Cappella Red 2014

SKU
5251
4.295,00 kr. v. 3 stk. 4.995,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
14.995,00 kr.
34.995,00 kr.4.295,00 kr.

Cappella-marken er en af de ældste i St. Helena. Den er på beskedne 2,5 hektar og blev første gang tilplantet helt tilbage i 1869. Men i 1980 blev området ryddet for gamle vinstokke og lå derefter brak i tæt på to årtier. Da David Abreu fik lejlighed til at overtage og genplante vinmarken, tøvede han ikke et øjeblik, da han havde smagt druerne fra denne mark tilbage i 1970’erne. Han var derfor fuldstændigt klar over, hvilket vinpotentiale denne mark rummede.

Men marken måtte genplantes efter få års forløb, da der var problemer med sundheden i vinstokkenes grundstammer, så man ryddede marken totalt – også for de sunde planter. Derfor tog det hele seks får, før den første afgrøde kunne høstes, men det var umagen værd at gå så grundigt til værks. I modsat fald havde man haft problemer med vinstokke af forskellig alder og med forskelligt modningstidspunkter. Det ville være uacceptabelt for en perfektionist som David Abreu, og den store indsats har da også givet bonus med flotte årgange af Cappella.

Silkeblød struktur og overraskende tilgængelig for årgangen og helt klart den for tiden mest drikbare af David Abreus 2011-vine. Der er ingen mangel på tannin, og vinens elementer er helt igennem velafbalancerede.Frugten er dybblå - grænsende til det blækkede, og duften er velafstemt med toner af mynte og lavendel. Selv om Capella vil være relativt hurtigtmodnende, så savner vinen på ingen måde ekstrakt eller fornøden struktur. 

Cappella-marken er en af de ældste i St. Helena. Den er på beskedne 2,5 hektar og blev første gang tilplantet helt tilbage i 1869. Men i 1980 blev området ryddet for gamle vinstokke og lå derefter brak i tæt på to årtier. Da David Abreu fik lejlighed til at overtage og genplante vinmarken, tøvede han ikke et øjeblik, da han havde smagt druerne fra denne mark tilbage i 1970’erne. Han var derfor fuldstændigt klar over, hvilket vinpotentiale denne mark rummede.

Men marken måtte genplantes efter få års forløb, da der var problemer med sundheden i vinstokkenes grundstammer, så man ryddede marken totalt – også for de sunde planter. Derfor tog det hele seks får, før den første afgrøde kunne høstes, men det var umagen værd at gå så grundigt til værks. I modsat fald havde man haft problemer med vinstokke af forskellig alder og med forskelligt modningstidspunkter. Det ville være uacceptabelt for en perfektionist som David Abreu, og den store indsats har da også givet bonus med flotte årgange af Cappella.

Silkeblød struktur og overraskende tilgængelig for årgangen og helt klart den for tiden mest drikbare af David Abreus 2011-vine. Der er ingen mangel på tannin, og vinens elementer er helt igennem velafbalancerede.Frugten er dybblå - grænsende til det blækkede, og duften er velafstemt med toner af mynte og lavendel. Selv om Capella vil være relativt hurtigtmodnende, så savner vinen på ingen måde ekstrakt eller fornøden struktur. 

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.

Faktablad
LandUSA
Producent Abreu Vineyards
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktNapa Valley
Sub distriktNapa Valley
Årgang2014
Volume75CL
DruerCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
KategoriRødvin
Kollistørrelse3
KollitypeOCC

Robert Parker
Deep garnet-purple colored, the 2014 Cappella Proprietary Red has gregarious scents of blueberry compote, preserved plums and blackberry with a gorgeous exotic spice undercurrent of star anise, cassia and cardamom with wafts of cigar box and smoked meats. The palate is full-bodied, firm and grainy with a gorgeous core of generous black fruit preserves and loads of spicy accents, finishing long and layered.

Vinous
The 2014 Cappella is gorgeous. Dark and mysterious in its shading, the 2014 is quite a bit darker and deeper than it usually is, with an almost somber tonality to its fruit and overall feel. Mocha, plum and spice develop in the glass, but the 2014 is really about texture at this stage. I love the breadth and expansiveness here. The 2014 is one of the most alluring Cappella's I can remember tasting.

James Suckling
Subtle aromas of flowers, currants, dried shiitake mushrooms and perfumes. Full-bodied, yet polished and very refined. Wonderful length and consistency on the refined and polished palate. Chewy yet elegant tannins. Goes on for minutes. Love the balance and length. Drink in 2020. Blend of cabernet sauvignon (72%), cab franc (18%), petit verdot (8%) and merlot (2%).

Jeb Dunnuck
Deeper, richer and more powerful, the 2014 Cappella incorporates the highest percentage of Cabernet Sauvignon in the lineup and is 72% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc, 8% Petit Verdot, and 2% Malbec. It reveals classic minerality and earthiness to go with killer notes of blackberries, toasty oak, licorice, and spice. This seductive, opulent, full-bodied beauty has a stacked mid-palate, a deep, layered texture, ripe tannin, perfect balance, and a huge finish. It still plays in the more forward, sexy style of the vintage (it's actually one of the more drinkable releases today, despite having more Cabernet Sauvignon in the blend) yet will keep for two to three decades.