Abreu Cappella 2013

5.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Abreu Vineyards 2013 Napa Valley 75CL
95-98 Galloni
98 Jeff Leve
96 Robert Parker

2013 udmærker sig ved at være en af de overhovedet bedste årgange for californisk Cabernet og samtidig ved at være et af tørreste år i mands minde. Det tørre forår gav optimale forhold for blomstringen, og vinstokkene satte derfor rigtig mange druer. Den efterfølgende tørre og varme vækstsæson sørgede for, at druerne forblev små og dermed meget koncentrerede. Det hele blev frelst af tilpas nedbør under den endelige modningsfase, så der kunne høstes gennemført sunde velafbalancerede druer, der på samme tid havde rig frugt og fornem tannin og masser af koncentration.

Det gjaldt også for Cappella-marken, der er en af de ældste i St. Helena. Den er på beskedne 2,5 hektar og blev første gang tilplantet helt tilbage i 1869. Men i 1980 blev området ryddet for gamle vinstokke og lå derefter brak i tæt på to årtier. Da David Abreu fik lejlighed til at overtage og genplante vinmarken, tøvede han ikke et øjeblik, da han havde smagt druerne fra denne mark tilbage i 1970’erne. Han var derfor fuldstændigt klar over, hvilket vinpotentiale denne mark rummede.

Men marken måtte genplantes efter få års forløb, da der var problemer med sundheden i vinstokkenes grundstammer, så man ryddede marken totalt – også for de sunde planter. Derfor tog det hele seks får, før den første afgrøde kunne høstes, men det var umagen værd at gå så grundigt til værks. I modsat fald havde man haft problemer med vinstokke af forskellig alder og med forskelligt modningstidspunkter. Det ville være uacceptabelt for en perfektionist som David Abreu, og den store indsats har da også givet bonus med flotte årgange af Cappella.

I 2013 gav Antonio Galloni fra Vinous den 96 point og følgende skudsmål: Denne vin er særligt spændende i årgang 2013 med sin helt egen mørklødede og sensuelle skønhed. Dens struktur er silkeblød, og den er overraskende tilgængelig for årgangen og helt klart den for tiden mest drikbare af David Abreus 2013-vine. Der er ingen mangel på tannin, og vinens elementer er helt igennem velafbalancerede. I et år som 2013, der normalt leverer kraftfulde og tannindominerede vine, går Capella sine egne veje ved mere at satse på finesse. Frugten er dybblå - grænsende til det blækkede, og duften er velafstemt med toner af mynte og lavendel. Selv om Capella vil være relativt hurtigtmodnende, så savner vinen på ingen måde ekstrakt eller fornøden struktur.

Vinous
A deep, inky wine, the 2013 Cappella presents an exotic, beguiling mélange of lavender, smoke, violets, mint and spices. Darker and less immediate than the 2012 tasted alongside it, the 2013 is crystalline in its purity and sense of translucency. This is one of the most finessed, understated wines I have tasted from Abreu. All the elements are in the right place. The 2013 Cappella is 68% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc, 8% Petit Verdot and 6% Merlot.

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.