Abreu Cappella 2011 0,75

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Abreu Vineyards 2011 Napa Valley 750
94 Galloni

Cappella-marken er en af de ældste i St. Helena. Den er på beskedne 2,5 hektar og blev første gang tilplantet helt tilbage i 1869. Men i 1980 blev området ryddet for gamle vinstokke og lå derefter brak i tæt på to årtier. Da David Abreu fik lejlighed til at overtage og genplante vinmarken, tøvede han ikke et øjeblik, da han havde smagt druerne fra denne mark tilbage i 1970’erne. Han var derfor fuldstændigt klar over, hvilket vinpotentiale denne mark rummede.

Men marken måtte genplantes efter få års forløb, da der var problemer med sundheden i vinstokkenes grundstammer, så man ryddede marken totalt – også for de sunde planter. Derfor tog det hele seks får, før den første afgrøde kunne høstes, men det var umagen værd at gå så grundigt til værks. I modsat fald havde man haft problemer med vinstokke af forskellig alder og med forskelligt modningstidspunkter. Det ville være uacceptabelt for en perfektionist som David Abreu, og den store indsats har da også givet bonus med flotte årgange af Cappella.

Silkeblød struktur og overraskende tilgængelig for årgangen og helt klart den for tiden mest drikbare af David Abreus 2011-vine. Der er ingen mangel på tannin, og vinens elementer er helt igennem velafbalancerede.Frugten er dybblå - grænsende til det blækkede, og duften er velafstemt med toner af mynte og lavendel. Selv om Capella vil være relativt hurtigtmodnende, så savner vinen på ingen måde ekstrakt eller fornøden struktur. 

Vinous
The 2011 Cappella is about as soft and approachable a young Abreu wine as readers will come across. Savory herbs and ferrous notes add nuance in a pretty, accessible wine that will drink well pretty much upon release. I am quite surprised how expressive the Cappella is today.

“Kudos to David Abreu and Brad Grimes, not only for their obsessive perfectionist work in the vineyards, but for producing wines as unmanipulated, pure and world-class as money can buy.” -  Robert Parker

I golfverdenen er den ultimative luksus en bane skabt af Robert Trent Jones. I vinverdenen er det at få anlagt sine vinmarker af David Abreu. Den astronomiske pris for indsatsen er i begge tilfælde ikke til diskussion, da man skal prise sig lykkelig over at få lov at bruge disse verdens dygtigste eksperter. David Abreu kan da også noget ganske exceptionelt, og jo mere man læser om David Abreu, jo mere imponerende bliver han. Her er en mand, der fra første færd er gået sine helt egne og ofte kontroversielle veje og præsterer resultater, der grænser til at være uopnåelige for almindelige dødelige.

De fleste af verdens mest succesombruste vinpersonligheder har gjort sig berømte som enestående winemakers – de udfører en næsten magisk indsats i vinkælderen. David Abreu tryller også, men han udfører sine mirakler i fri luft – ude i vinmarkerne. Han er fra naturens side udstyret med en uovertruffen evne til at bedømme et jordareals potentiale til at frembringe verdensklassevin. Samtidig ved han også alt om at plante de rette vinstokke på den rette måde og efterfølgende pleje dem med omhu, uovertruffen indsigt og ultimativ perfektionisme.

David Abreu startede tilbage i 1980, og hans bemærkelsesværdige succes har fået Californiens mest berømte vinproducenter til nærmest at stå i kø for at få David Abreu til at vælge det rette areal, anlægge vinmarkerne eller genplante dem. Vi taler om de tungest mulige ”drenge ”, såsom Pahlmeyer Vineyard, Cliff Lede, BOND, Harlan Estate og Screaming Eagle - bare for at nævne nogle få.

I dag ejer David Abreu 33 hektar af de bedst tænkelige vinarealer i Napa, og han har gjort marker som Madrona Ranch, Cappella, Las Posadas og Thorevilos til superstjerner, der år efter år leverer en vinkvalitet, som andre kun kan drømme om. Nøglen til at forstå, hvordan han har opnået dette exceptionelle kvalitetsniveau, skal søges i hans detaljefiksering, omhu og en kompromisløshed, som ingen kan matche.

Eksempelvis er det kun en fjerdedel af høsten, der får lov at bære David Abreus navn på vinetiketten. Resten bliver solgt videre til et celebert udvalg af Napas topproducenter, der gladeligt bruger de druer eller de fade, som ikke har fundet nåde for David Abreu og hans enestående talentfulde winemaker Brad Grimes kritiske ganer og næser.

Konsekvente topratings hos de bedste vinjournalister er næsten en selvfølge – selv i de mere vanskelige årgange.  Eksempelvis har David Abreu 12 gange scoret de uopnåelige 100 point hos The Wine Advocate og flere ”Hole-in-Ones” er på vej. Man har nærmest indtrykket af, at David Abreu bliver skuffet, når han må nøjes med 99 point.