Aalto 2009

Aalto 2009 er en intens og harmonisk rødvin fra en varm og generøs årgang i Ribera del Duero. Vinen er lavet på 100 % Tempranillo fra gamle vinstokke (40-80 år) på lejede marker samt yngre stokke på Aaltos egne marker i Valladolid. Druerne høstes udelukkende ved håndkraft og gennemgår streng sortering før vinificering.

Efter gæring er vinen lagret i 16 måneder på en blanding af nye og brugte fade af fransk og amerikansk eg. Årgang 2009 har givet vine med rig frugt, bløde tanniner og god modenhed allerede fra relativt tidligt i vinens livscyklus.

Aalto 2009 præsenterer sig i dag med en flot mørk farve og en duft præget af modne sorte kirsebær, blommer, krydderier, tobak og diskrete ristede noter. I munden er vinen rund, kraftfuld og balanceret med god friskhed, blød struktur og lang eftersmag. Den fremstår nu flot modnet, men har stadig liv og dybde.

Velegnet til oksekød, lammekød og retter med svampe eller krydret sauce. Serveres ved 17-18 °C og med fordel let dekanteret.

 

Aalto 2009 er en intens og harmonisk rødvin fra en varm og generøs årgang i Ribera del Duero. Vinen er lavet på 100 % Tempranillo fra gamle vinstokke (40-80 år) på lejede marker samt yngre stokke på Aaltos egne marker i Valladolid. Druerne høstes udelukkende ved håndkraft og gennemgår streng sortering før vinificering.

Efter gæring er vinen lagret i 16 måneder på en blanding af nye og brugte fade af fransk og amerikansk eg. Årgang 2009 har givet vine med rig frugt, bløde tanniner og god modenhed allerede fra relativt tidligt i vinens livscyklus.

Aalto 2009 præsenterer sig i dag med en flot mørk farve og en duft præget af modne sorte kirsebær, blommer, krydderier, tobak og diskrete ristede noter. I munden er vinen rund, kraftfuld og balanceret med god friskhed, blød struktur og lang eftersmag. Den fremstår nu flot modnet, men har stadig liv og dybde.

Velegnet til oksekød, lammekød og retter med svampe eller krydret sauce. Serveres ved 17-18 °C og med fordel let dekanteret.

 

 

I over tre årtier var Garcia leder på den legendariske vingård Vega Sicilia, samtidig med at han arbejdede på familiens egen vingård, Bodegas Mauro. Javier Zaccagnini havde i mange år set det enorme potentiale i Ribera del Duero, et potentiale som kun få havde formået at udnytte fuldt ud. Tiden var moden til innovation og nytænkning.
 
Mariano Garcia fik næsten frie hænder til at skabe sit eget vineri fra bunden. Efter flere års dedikeret arbejde stod en moderne, højteknologisk bodega klar, med fem underjordiske etager, konstante temperaturer og et unikt tyngdekraftssystem, der forsigtigt fører vinen rundt i anlægget uden brug af pumper.
 
I begyndelsen lejede Aalto sig ind på eksisterende vinmarker med det bedste terroir i Ribera del Duero. I dag ejer bodegaen selv 32 hektar vinmarker ud af de 110 hektar, de har adgang til. Disse marker er en blanding af gamle vinstokke, der bidrager med dybde og karakter, og nye plantninger, som med tiden vil levere frugt af høj kvalitet til vinproduktionen.
 
Bodegas Aalto producerer to exceptionelle vine på tempranillo-druen: Aalto og PS. PS står for "Pagos Seleccionadas", hvilket betyder udvalgte marker. Begge vine har siden vingårdens grundlæggelse modtaget høje anerkendelser fra internationale vinanmeldere, hvilket cementerer Bodegas Aalto som en førende producent i området.
Garcias og Zaccagninis visioner og ekspertise har skabt en vingård, der ikke kun respekterer traditionerne i Ribera del Duero, men også fører dem ind i fremtiden med en kombination af moderne teknologi og dybtgående vinviden.

 

Faktablad
LandSpanien
Producent Aalto
RegionRibera Del Duero
Sub RegionCastilla y Leon
Årgang2009
Volume75CL
DruerTempranillo
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker 
The 2009 Aalto has a rich decadent, floral bouquet with licorice-tinged dark berries with earthy, almost peaty aromas underneath the carapace of fruit. The palate is full-bodied with dense tannins, but good acidity and very fine harmony and focus. There are hints of star anis toward the multi-layered finish that possesses great length. Superb. Drink 2018-2030.