Aalto 2007

Druerne til Aalto kommer fra 40-80 år gamle vinstokke fra lejede marker rundt om i Ribera del Duero samt fra vingårdens egne marker med yngre stokke i Valladolid. Bodegas Aalto høster udelukkende ved håndkraft, og frugten udvælges omhyggeligt, inden den bliver vinificeret.

Herefter lagrer den i 16 måneder på en blanding af nye og brugte egefade fra både Frankrig og USA.

Aalto har en flot, dyb lilla farve og i duften byder den på intense og friske frugtaromaer med hints af fad. Der er masser af fylde, struktur og elegance i smagen, der både rummer noter af lakrids, mørke bær, ristet kaffe, krydderier og tobak.

 

Druerne til Aalto kommer fra 40-80 år gamle vinstokke fra lejede marker rundt om i Ribera del Duero samt fra vingårdens egne marker med yngre stokke i Valladolid. Bodegas Aalto høster udelukkende ved håndkraft, og frugten udvælges omhyggeligt, inden den bliver vinificeret.

Herefter lagrer den i 16 måneder på en blanding af nye og brugte egefade fra både Frankrig og USA.

Aalto har en flot, dyb lilla farve og i duften byder den på intense og friske frugtaromaer med hints af fad. Der er masser af fylde, struktur og elegance i smagen, der både rummer noter af lakrids, mørke bær, ristet kaffe, krydderier og tobak.

 

 

I over tre årtier var Garcia leder på den legendariske vingård Vega Sicilia, samtidig med at han arbejdede på familiens egen vingård, Bodegas Mauro. Javier Zaccagnini havde i mange år set det enorme potentiale i Ribera del Duero, et potentiale som kun få havde formået at udnytte fuldt ud. Tiden var moden til innovation og nytænkning.
 
Mariano Garcia fik næsten frie hænder til at skabe sit eget vineri fra bunden. Efter flere års dedikeret arbejde stod en moderne, højteknologisk bodega klar, med fem underjordiske etager, konstante temperaturer og et unikt tyngdekraftssystem, der forsigtigt fører vinen rundt i anlægget uden brug af pumper.
 
I begyndelsen lejede Aalto sig ind på eksisterende vinmarker med det bedste terroir i Ribera del Duero. I dag ejer bodegaen selv 32 hektar vinmarker ud af de 110 hektar, de har adgang til. Disse marker er en blanding af gamle vinstokke, der bidrager med dybde og karakter, og nye plantninger, som med tiden vil levere frugt af høj kvalitet til vinproduktionen.
 
Bodegas Aalto producerer to exceptionelle vine på tempranillo-druen: Aalto og PS. PS står for "Pagos Seleccionadas", hvilket betyder udvalgte marker. Begge vine har siden vingårdens grundlæggelse modtaget høje anerkendelser fra internationale vinanmeldere, hvilket cementerer Bodegas Aalto som en førende producent i området.
Garcias og Zaccagninis visioner og ekspertise har skabt en vingård, der ikke kun respekterer traditionerne i Ribera del Duero, men også fører dem ind i fremtiden med en kombination af moderne teknologi og dybtgående vinviden.

 

Faktablad
LandSpanien
Producent Aalto
RegionRibera Del Duero
Sub RegionCastilla y Leon
Årgang2007
Volume75CL
DruerTempranillo
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker 
The 2007 Aalto is 100% Tinto Fino aged for 24 months in French and American barriques. A glass-coating opaque purple color, it emits a super-fragrant bouquet of pain grille, pencil lead, Asian spices, black cherry, and blackberry. Dense and opulent on the palate, this loaded effort is succulent, pure, and exceptionally lengthy. It will evolve for 6-8 years and offer a drinking window extending from 2016 to 2032.

Bodegas y Vinedos Aalto is a partnership between Mariano Garcia and Javier Zaccagnini. The fruit for Aalto is sourced from seven different villages with vines ranging in age from 40 to 100 years.