6 fl. Krug Clos d'Ambonnay 1996 75CL

245.000,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Krug 1996 Mesnil-sur-Oger 75CL
95+ Robert Parker

Robert Parker
Medium straw in colour, the nose is profoundly scented of apple tart, lightly toasted hazelnuts, orange blossom, brioche, and granola with subtle nuances of crushed stones, musk and honeycomb. The palate is incredibly concentrated, crisp and taut with great richness matched by very fine bubbles and a very long, steely finish. There’s definitely a lot more to come from this wine but it’s looking very fine now.

Leveres i nummereret trækasse (200 kasser ialt).

Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.

Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig et medlem af Krug familien, som leder Champagnehuset – nemlig Olivier Krug, som er den sjette generation af Krug familien. Dette sikrer at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.

Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.

Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.